12 نشانه و خصوصیت افراد خلاق
12 نشانه و خصوصیت افراد خلاق
باورها و نظریه های متفاوتی در مورد شخصیت های خلاق وجود دارد. برای نمونه عده ای بر این گمانند که خلاقیت خصوصیتی است که همه افراد در کودکی و نوجوانی داشته اند ولی به مرور زمان از بین رفته. گروهی دیگر معتقدند که خلاقیت در شخصیت های خاصی وجود دارد و دیگران توانایی آن را ندارند و بعضی دیگر نیز باور دارند که همه افراد دارای قدرت خلاقیت هستند و تنها به فرصتی برای رشد وشکوفایی آن احتیاج دارند. هدف از این مقاله آشنایی شما با بعضی از راه و روش هایی است که شخصیت های خلاق را از دیگران متمایز می کند.
برای داشتن خلاقیت روش های مختلف و رازآمیزی وجود دارد. تفکر خلاقانه یک خلاقیت همیشگی در گروهی از شخصیت ها است اما ممکن است براساس موقعیت های مختلف تغییر کند.گاهی انگیزه برای خلاقیت خیلی اتفاقی پیدا می شود و در مقابل بضی اوقات که شدیدا به آنها احتیاج است به سختی پیدا می شوند.
خلاقیت بسیاری از کارها،احساسات و اعصاب را با خود درگیر می کند در حالی که هنوز بیشتر افراددرک درستی از آن ندارند.
از دید روانشناسی به دلیل شخصیت های پیچیده و متناقضی که افراد خلاق دارند به سختی می توان آنها را شناسایی کرد. با توجه به تحقیقاتی که انجام شده خلاقیت از به هم پیوستن چند رفتار،خصوصیت و تاثیرات اجتماعی به یکدیگر به وجود می آید.
در صاحبه ای که دکتر اسکات بری کافمن با نشریه هافینگتن پست انجام داده است، معتقد است: در حقیقت برای خود شخصیت های خلاق نیز مشکل است که خودرابشناسند. افراد خلاق افکار پریشان و پیچیده ای دارند.
1-به همه چیز دقت می کنند و می بینند:
شخصیت های خلاق همیشه در حال جمع آوری اطلاعات هستند و هر موقعیت و فرصتی پیش می آید استفاده می کنند که نیاز اصلی حالت های خلاقانه شان است. بنا به گفته هنری جیمز نویسنده کسی آمریکایی: نویسنده کسی است که هیچ چیز از دیدش پنهان نماند. جان دیدی ین از دیگر نویسنده های معروف و خلاقی است که همیشه دفترچه ای همراه خود داشت و همه رخدادها و مشاهدات اطرافش را یادداشت می کرد تا بتواند از آنهابرای شناخت بهتر پیچیدگی ها ،افکار وذهن خود استفاده کند.
2-اوقاتی را در تنهایی به سر می برند:
افراد خلاق و شخصیت های هنرمند که غالبا به عنوان گروه منزوی دسته بندی می شوند، اما در حقیقت در تنهایی به سر می برند تا به بهتر خلق کردن آثارشان کمک کنند. براساس نظریه کافمن افرادباید زمانی را به تنهابودن اختصاص دهند تا ذهنشان توانایی پرسه زدن و خیال پردازی را داشته باشد. او همچنین می گوید انسانها باید با ندای درونشان ارتباط برقرارکنند تا بتوانند آنها را بیان کنند. روانشناس وجود گرای آمریکایی رولومی می نویسد: برای باز شدن قوه ی خلاقیت ،هر کس باید از تنهایی خود استفاده کند و بر ترس های خود غلبه کند.
3-شکست می خورند و آن را قبول می کنند:
طبق گفته کافمن پیش نیاز موفقیت در خلاقیت توانایی عقل است. شخصیت های خلاق و موفق یاد گرفته اند که به شکست هایی که خورده اند توجه کنند و اهمیتی ندهند و تلاششان بیشتر شود. در واقع ایده ها و کارهای خلاقانه از شکست های پی در پی به دست می آید و ماندگار می شوند. نویسنده معروف استیون کاتلر می گوید: بهترین افراد خلاق ،آنهایی هستند که بیشتر از دیگران شکست خورده اند.
4-شخصیت های خلاق خیال پردازی می کنند:
اشخاص خلاق معتقدند که خیال پردازی وقت تلف کردن نیست. براساس نظریه های روانشناسان معروف پرسه زدن و آزاد گذاشتن ذهن می تواند به اثرهای خلاقانه کمک بسیار زیادی می کند. البته عده ی زیادی با توجه به تجربه هایشان معتقدند که خیلی از ایده ها به صورت اتفاقی در ذهن ایجاد می شود. بنا به تحقیقاتی که در سال 2012 انجام شد، خیال پردازی حالتی از درگیری شدید ذهنی می باشد که باعث به وجود آمدن اتصالات و انگیزه های ناگهانی و جدید می شود. عصب شناسان به این نتیجه رسیده اند که روش های ذهنی خیال پردازی با روش ها و روندهای ذهنی در تخیل و خلاقیت برابر هستند.
5-زمان هایی را انتخاب می کنند که می توانند بیشترین استفاده را داشته باشند:
مهم نیست چه ساعاتی از روز باشد اما شخصیت های خلاق معمولا می دانند که ذهنشان در چه ساعاتی کارایی بهتری دارد و براساس آن روزشان را برنامه ریزی می کنند. بسیاری از هنرمندان بزرگ کارهایشان را صبح زود یا آخر شب انجام می دهند چون معتقدند در آن زمانها ذهنشان فعال تر است.
6-زندگی کردن را به عنوان فرصت مناسب برای ثابت کردن خودشان می دانند:
انسانهای خلاق بر این باورند که زندگی و دنیا را باید به عنوان یک اثر هنری مشاهده کرد و همیشه به دنبال فرصت هایی برای نشان دادن خودشان در زندگی هستند. طبق گفته کافمن: تجلی و بیان خود، همان بیان خلاقانه است. خلاقیت چیزی فراتراز بیان آرزوها،خصوصیات و نیازهای فردنیست.
7-ذهن و افکار خود را محدود نمی کنند:
از هدف های دیگر خیالبافی کمک به رهاکردن ذهن از حد و مرزها و روشهای جدید اندیشیدن است که لازمه کارهای خلاقانه می باشد. با توجه به تحقیقات انجام شده فکر کردن به پرسش ها به صورت نا آشنا و غیر واقعی به ایده های خلاقانه کمک بسیار زیادی می کند.
8-همه چیز را زیبا می بینند:
شخصیت های خلاق بسیار خوش سلیقه هستند و از اینکه اطراف خود را زیبا کنند لذت می برند. طبق مطالعاتی که در مجله های روانشناسی و زیبایی شناسی انجام شده در بین هنرمندان، موسیقیدان ها از حساسیت بالایی نسبت به زیبایی ها برخوردار هستند.
9-همیشه زمان هایی را برای تمرکز حواس خود اختصاص می دهند:
بسیاری از اشخاص خلاق مثل هنرمندان، نویسندگان و موسیقی دانان و …زمان هایی را به مدیتیشن اختصاص می دهند چون به ارزش یک ذهن متمرکز و خلاق در به وجود آمدن اثرات خلاقانه پی برده اند. در علم و دانش به اهمیت تمرکز حواس در تقویت مغز تاکید بسیاری شده است. روش هایی مانند کاهش اضطراب و استرس، افزایش سلامت روانی و عاطفی و تقویت حافظه در شفافیت بیشتر ذهن و ایده های خلاقانه کمک بسیار زیادی می کند.
10-علایق درونیشان را دنبال می کنند:
بر اساس نظریه روانشناسان ثابت شده است که شخصیت های خلاق از انجام فعالیت های سخت و چالش برانگیز، قدرت می گیرند که خود باعث به وجود آمدن ایده های خلاقانه می شود. انگیزه آنها برای عمل کردن از میل درونیشان نشات می گیرد. گاهی فقط فکر کردن به علت های درونی برای انجام کار یا فعالیت بسیار به تقویت قدرت تخیل کمک می کند.
11-ریسک می کنند:
عده ی زیادی از اشخاص خلاق با خطر کردن در جنبه های مختلف زندگیشان رشد می کنند. در واقع قسمتی از انجام فعالیت های خلاقانه، ریسک پذیری است. رابطه عمیقی میان خلاقیت و ریسک کردن وجود دارد که در بیشتر مواقع نادیده گرفته می شود. خلاقیت نیازمند قمارهایی در مراحل اولیه با تکیه بر تخیل و بیان آنها است. پول های از بین رفته، زمان های تلف شده و آبرو های از دست رفته از جمله عوارض خلاقیت های به نتیجه نرسیده است.
12-مردم را با دقت نگاه می کنند:
آن ها اغلب دوست دارند که مردم را نگاه کنند و بسیاری از ایده هایشان را از آنهابگیرند. این گروه از شخصیت ها به طور طبیعی درباره زندگی مردم کنجکاو هستند. نویسندگان یکی از نمونه های بارز مشاهده گران دقیق و واقعی از انسانها می باشند.
* سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
33 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
42 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
159 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید