۵ ضرورت وجود مشاور خانواده در زندگی

نقش خانواده در زندگی هر یک از افراد بسیار پررنگ است چرا که انسان از بدو تولد در محیط خانواده زندگی میکند. میتوان گفت جامعه بر محور خانواده به وجود آمده است. اگرخانواده وجود نداشته باشد و انسان نتواند ارتباط عمیقی بر قرار کند به طور حتم در راهی قدم می گذارد که در نتیجه آن نمیتواند هیچ وقت شخصیت کاملی را برای خود به وجود بیاورد و موفق شود.
البته این نکته را نباید فراموش کرد که محیط همه ی خانوادهها بدون استرس و مشکلات نیست و هر کدام از آنها با گونه ای از مشکلات و شرایط سخت روبهرو میشوند. اصل اساسی که برای نگه داشتن یک خانواده واجب است این است که نیازهای فردی هر یک از اعضای خانواده در نظر گرفته شود و به آنها پرداخته شود. برای رسیدن به این اصل اساسی مشاوران خانواده بهترین افرادی هستند که می توانند کمک کنند. در ادامه ۵ ضرورت اصلی وجود یک مشاور خانواده را توضیح می دهیم.
۱. تنها ماندن:
تنها بودن و زمانی را به خود اختصاص دادند برای هر فردی لازم است. اما گاهی اوقات پیش می آید که این تنها بودن ها همیشگی می شود، فرد کم کم از همه دور اطرافیانش فاصله میگیرد و تمایل دارد همیشه در اتاقش بماند. بعضی مواقع حتی برای غذا خوردن هم از اتاق بیرون نمیآید. در این شرایط بهتر است حتماً یک مشاور خانواده با فرد صحبت کند و مشکل را حل کند چون اگر درمان نشود در طولانی مدت او را به افسردگی دچار می کند.

۲. راز نگهداری بیش از حد:
همه افراد رازهایی را دارند که هیچ وقت دوست ندارند در موردش با کسی صحبت کنند. این مورد کاملاً نرمال است. اما زمان هایی وجود دارد که این پنهان کردن ها میتواند برای سلامت روح و روان فرد مشکل ساز شود چون دائم باید مواظب باشد که کسی موضوع را متوجه نشود. این شرایط میتواند فرد را همیشه در استرس و نگرانی قرار دهد و این استرس و نگرانی ها در نهایت ضربه روحی جدی فرد وارد میکند.
۳. خانوادههای از هم فاصله گرفته:
خیلی از مواقع با خانواده هایی برخورد میکنیم که با وجود اینکه در یک خانه و در کنار هم زندگی میکنند هیچ اطلاعی از حال و روز یکدیگر و اتفاقاتی که برایشان میافتد ندارند. اگر دقت کرده باشید افراد چنین خانوادهای بیشتر از حد نرمال با دنیای مجازی و وسایل الکترونیکی در ارتباط هستند. حتی پیش آمده که وقتی کنار هم هستند و غذا میخورند، هر کدام سرگرم گوشیهای خود هستند و متوجه نمیشوند که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا زمان کوتاهی را با هم باشند و غذا بخورد. چنین خانواده هایی نیازمند وجود یک مشاور خانواده هستند که بتواند آنها را از فضای مجازی و الکترونیکی دور کند و در مقابل اعضای خانواده را به هم نزدیکتر کند.
۴. اعتیاد یکی از افراد خانواده:
اگر یکی از اعضای خانواده گرفتار اعتیاد شده باشد نه فقط خود را نابود می کند بلکه تاثیر مستقیمی بر روابط خانوادگی و سایر اعضای خانواده دارد. مشکلاتی حاکی از مصرف مواد مخدر یا الکل را به سختی می توان از بین برد بنابراین به محض گرفتار شدن یکی از اعضای خانواده به آن ، باید مشاور خانواده حضور داشته باشد و مشکل را حل کند.
۵. تلفیق خانوادهها:
زمانی که دو خانواده تصمیم میگیرند زندگی جدیدی را با یکدیگر شروع کنند خواه ناخواه مشکلاتی به وجود میآید. مثلاً خانوادههایی که هر کدام دارای فرزند هستند و تصمیم می گیرد که برای بار دوم زندگی مشترکی را با فرد جدیدی شروع کنند. در این شرایط نیز افراد خانواده به خصوص فرزندان با مشکل مواجه میشوند و عادت کردن به این به شرایط جدید برایشان مشکل است. در این مواقع مشاوران خانواده میتوانند کمک ویژهای کنند و آنها را در رسیدن به شرایط نرمال و گذشتن از سختی ها همراهی کنند.

* مشاوران خانواده از جمله مشاورانی هستند که وجودشان برای هر خانواده لازم است. اگر یکی از مشکلات گفته شده را در خانواده خود دارید می توانید از مشاوران خانواده کمک بگیرید و از شرایط سخت زندگی خود به راحتی عبور کنید.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید