چطور یک دوستی موفق داشته باشیم
چطور یک دوستی موفق داشته باشیم
دوستی تعاریف مختلفی دارد و برای هر کس معانی خاصی دارد.دوست خوب بودن همیشه راحت نیست و برای ایجاد یک رابطه دوستانه با ارزش باید زمان صرف کرد.البته برای یک دوستی با ارزش خودتان هم باید دوست خوبی باشید.در زیر چند راه حل برای ایجاد یک رابطه صمیمی را به شما پیشنهاد میکنیم.
قدم اول:قابل اطمینان باشید.
برای معتمد بودن چند راه کار زیر را دنبال کنید.
1_به قول هایتان عمل کنید:
هرگز قولی ندهید که نتوانید به آن عمل کنید.هر گاه نتوانستید به قولتان عمل کنید علت را توضیح دهید و اعتماد کنید که این دوستی آنقدر قوی است که مشکلی پیش نمی آید.
2_زمانی که احساس میکنید اشتباه کردید عذر خواهی کنید:
اگر میخواهید قابل اعتماد باشید جوری برخورد نکنید که دوستانتان فکر کنند بی عیب هستید.هرگاه احساس کردید که کاری را اشتباه انجام دادید به جای انکار کردن مسئولیت آن را بپذیرید و عذر خواهی کنید.حتما وقتی عذر خواهی میکنید آن را باور داشته باشید تا دوستانتان بتوانند صداقت را در این کار درک کنند.
3_راستگو باشید:
اگر میخواهید دوست خوبی باشید و افراد به شما اعتماد کنند باید در مورد رفتار با دوستانتان و حسی که به این رابطه دوستی دارید واحساسات خودتان صادق باشید.وقتی در این موارد صادق باشید ارتباطتان با دوستانتان بیشتر میشود و آنها با شما درد و دل میکنند.
4_قابل اتکا باشید:
یکی از مهم ترین ویژگی ها قابل اتکا بودن است و اینکه دوستانتان بتوانند در هر شرایطی از حمایت شما بهرمند شوند.اگر میدانید که توانایی این کار را ندارید حاضر به انجامش نشوید چون باعث ناامیدی دوستانتان میشود.
5_از دیگران سواستفاده نکنید:
دوستی حول محور تبادل و بده بستان میچرخد و شما باید این را در رابطه دوستی خود رعایت کنید.
6_به افراد احترام بگذارید:
دوستان خوب با گشاده رویی و حمایت دوطرفه به یکدیگر احترام میگذارند.اگر میخواهید حس اعتماد را به وجود بیاورید باید بتوانید عقایدی را به زبان بیاورید که با آن موافق نیستید و بتوانید در مورد آن بحث کنید.
قدم دوم :پشتیبان و حامی باشید.
1_شنونده های خوبی باشید:
مکالمه را به صحبت های یک طرفه از سمت خود تبدیل نکنید و برای درک و حمایت از دوستتان باید با دقت به صحبت هایش گوش دهید .اگر منتظر تمام شدن حرف های دوستتان باشید او متوجه و ناراحت می شود.
3_در حل مشکلات به دوستانتان کمک کنید:
برای اینکه حامی واقعی باشید باید در روزهای سخت در کنار دوستانتان باشید و به او کمک کنید.
4_در هنگام غم و ناراحتی همراهشان باشید:
شما باید در زمان های مختلف برای کمک در کنار دوستتان باشید.بخشی از حضور شما در کنار دوستتان در زمان بحران،فراهم کردن حمایت احساسی است.به اندازه به او اهمیت دهید تا بتواند با شما درد و دل کند.
5_مشاور و تدبیرهای درست به دوستانتان بدهید:
رای یک دوست خوب بودن باید موقعیت دوستتان را از دیدگاه خودش ببینید تا بتوانید نظر خود را بدون اجبار با او در میان بگذارید.از ایده های امتحان نشده و بی پایه استفاده نکنید و بتوانید دوست خود را از موقعیت خطرناک نجات دهید.
قدم سوم:رابطه دوستیتان را همیشگی کنید
1_بخشش داشته باشید:
اگر میخواهید که رابطه دوستیتان همیشگی باشد باید بتوانید دوست خود را ببخشید و به دوستیتان ادامه دهید اگر کینه خود را نگه دارید وکاری کنید که تلخی به وجود آید نمیتوانید به دوستی خود تداوم ببخشید،باید بدانید که هیچ کس بی عیب و نقص نیست.
2_افراد را همانگونه که هستند بپذیزید:
برای دوستی عمیق نباید سعی کنید دوست خود را تغییر دهید .هر چه زمان بیشتری را با فرد بگذرانید بیشتر همدیگر را همانگونه که هستید می پذیرید و دوستی واقعی به همین معناست.
3_فراتراز وظایف دوستی را انجام دهید:
اگر دوستتان واقعا به شما نیاز دارد و میگوید نه نیازی نیست یاد بگیرید فراتراز کلماتی که به زبان می آورید متوجه نیازش باشید.
4_در هر شرایط برای نگه داشتن رابطه خود بکوشید:
مکان یا زمان زندگی شما نباید تعیین کننده میزان ارتباط و دوستی شما با یکدیگر باشد.اگر دوستی معنا داری دارید باید حتی وقتی خیلی از هم فاصله دارید دوستیتان پایدار باشد.
5_به رشد و تغییر رابطه دوستی خود کمک کنید:
سعی نکنید دوستیتان را دقیقا مثل 10 سال قبل جفظ کنید باید انعطاف پذیر باشید و رابطه دوستی را خفظ کنید.
* سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
9 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
19 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
28 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
152 بازدید
-
برنامهریزی روزانه برای کودکان: چگونه یک روتین موثر ایجاد کنیم؟
149 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید