چطور انتقاد پذیر باشیم
از خصوصیات بارزی که میتواند شخصیت شما را برای دیگران جذاب و دوست داشتنی جلوه دهد انتقاد پذیری می باشد. شما می توانید برای رسیدن به این ویژگی خوب این مقاله را تا آخر مطالعه کنید و راهکارهای گفته شده آن را در زندگی خود به کار ببرید. پس با ما همراه باشید تا در مورد انتقاد پذیری توضیحات بیشتری برای شما ارائه دهیم.
قبل از هر چیز شما باید با معنا مفهوم انتقادپذیری کاملاً آشنا شوید. در واقع انتقادپذیری یعنی نظرها و عقاید دیگران را نسبت به خودتان مثبت ببینید و از آنها در جهت رشد شخصیت خود استفاده کنید.
در ادامه چهار راهکار مهم و کاربردی را برای شما بیان میکنیم تا بتوانید به وسیله آن ها جنبه انتقاد پذیری شخصیت خود را تقویت کنید.
۱. اشتباهات خود را قبول کنید:
قبل از اینکه در برابر نظرها و انتقاد های دیگران عکس العمل نشان دهید صحبت های آنها را کاملاً گوش کنید. شاید نظر آنها واقعاً یک انتقاد نباشد و شما اشتباه کرده باشید. اگر بعد از صحبتهای آنها متوجه اشتباه خود شدید آن را قبول کنید و برای جبران آن بکوشید. با قبول اشتباه خود شخصیت خود را در مقابل دیگران ارزشمندتر میکنید و آنها می توانند به راحتی به شما اعتماد کنند. اما اگر بخواهید اشتباه خود را با اشتباه یا دروغ دیگری بپوشانید شخصیت خود را در برابر دیگران بی ارزش و شرایط را خراب تر می کنید.
۲. حقیقت را قبول کنید:
اگر کسی از شما انتقاد کرد و متوجه شد که انتقاد او درست و کاربردی می باشد حقیقت را قبول کنید و موافقت خود را با انتقادات او نشان دهید. برای نشان دادن موافقت خود میتوانید از راههای مختلف استفاده کنید مثلاً با جمله شما درست می گویید او را همراهی کنید ایا با تکان دادن سر انتقادات او را تایید کنید.
۳. بحث نکنید:
در مقابل اعتقادات دیگران و ترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که موضوع صحبت را به بحث درگیری بکشانید. اگر شما در برابر انتقادات دیگران پرخاشگرایانه رفتار کنید ، تنها نتیجه ای که خواهد داشت پایین آوردن شخصیتتان و بی ارزش کردن خودتان است. پس در مقابل انتقادات دیگران با آرامش رفتار کنید، صحبت های آنها را کاملاً گوش کنید و سپس عکس العمل نشان دهید.
۴. حس خوبی را به انتقاد کننده انتقال دهید
بعضی از اوقات واقعاً انتقادها نادرست می باشد و شما متوجه اشتباه بودن آنها می شوید. اما نمی خواهید که شخص انتقاد کننده را ناراحت کنید. در این شرایط شما باید راه حلی را پیدا کنید که به وسیله آن بتوانید هم از ناراحت شدن شخص انتقاد کننده جلوگیری کنید و هم ایده و نظر خود را بیان کنید. با این کارت شرایط را به خوبی مدیریت کرده اید و حس خوبی را به انتقاد کننده منتقل کردهاید.
*اگر بتوانید به روی جنبههای انتقاد پذیری شخصیت خود کار کنید و آن را تقویت کنید ، در واقع بسیاری از مشکلات روابط اجتماعی خود را حل کرده اید. با انتقادپذیری خواهید توانست دوستان و میزان تأثیرگذاری بر آنها را بیشتر کنید و در نتیجه روابط قوی و محکم تری را ایجاد کنید.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
33 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
42 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
159 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید