پرخاشگری چیست و چطور درمان می شود
حتماً تا کنون با کسانی رو به رو شده اید که با کوچکترین محرک ها عصبی میشوند و شروع به پرخاشگری می کنند. در واقع پرخاشگری به عکسالعملهای به صورت داد و فریاد و برخی از حرکات بدنی گفته میشود که باعث صدمه رساندن از نظر جسمی به خود و اطرافیان می شود. البته این را نباید فراموش کرد که پرخاشگری رفتاری طبیعی است اما اگر به صورت دائم تکرار شود مشکل ساز می شود و باید درمان شود.
_دلیل پرخاشگری:
وقتی انسان در شرایطی قرار بگیرد که تحت فشار زیاد باشد و نتواند کاری را از پیش ببرد دست به پرخاشگری میزند. در شرایط این چنینی خیلی از افراد نمی توانند خود را کنترل کنند و با آرامش پیش بروند، خیلی سریع عصبانی می شوند و این عصبانیت را به صورت داد و فریاد و پرخاش بروز می دهند. البته بعضی از افراد هم هستند که عمدا پرخاشگری می کنند. اینگونه افراد معتقدند که با پرخاشگری خیلی راحت تر می توانند کارهای خود را پیش ببرند.
پرخاشگری دلایل زیادی دارد که ۶ مورد از آن را بیان می کنیم:
۱. خانواده
۲. محل تحصیل یا کار
۳. میزان سلامت جسمی
۴. تجربه های گذشته
۵. روابط اجتماعی
۶. میزان سلامت روحی
بنا بر سن و سال ، میزان فشار ، استرس و اضطراب ، ترس ها ، ناامیدی ها و … میزان پرخاشگری در افراد متفاوت است.
_ درمان:
راه های زیادی برای از بین بردن این حالت ناخوشایند وجود دارد. برای درمان پرخاشگری اول از همه باید دلیل و ریشه این حالت را پیدا کرد. بعد از آن می توان درباره احساسات خود در این شرایط با آرامش با دیگران صحبت کرد. یا حتی می توان با ایجاد تغییراتی در محیطی که در آن قرار دارند یا تغییر شغل و حرفه ای که پرخاشگری را تشدید میکند آن را کنترل کرد. در بعضی از اوقات که با این روشها باز هم پرخاشگری ادامه داشته باشد ، جلسات روان درمانی با روانشناس تاثیر چشمگیری خواهد داشت. بر اساس نتایجی که به دست آمده پس از دو یا سه جلسه روان درمانی تأثیر آن به خوبی مشهود است. گاهی وقتها هم که درصد پرخاشگری زیاد باشد می توان با تجویز بعضی از داروها آرامش را به شخص پرخاشگر برگرداند.
*اگر کسانی را در اطراف خود می شناسید که پرخاشگری می کند یا حتی خودتان دچار این مشکل هستید خیلی سریع آن را درمان کنید. چون اگر درمان نشود در دراز مدت میزان عصبانیت و خشونت بیشتر میشود و روحیه فرد خراب تر خواهد شد. بنابراین ریشه آن را پیدا کنید و آن را درمان کنید تا راحت تر بتوانید در شرایط مختلف خود را کنترل کنید و کمتر به خود و دیگران آسیب برسانید.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
پیش شرط های اثربخشی نوروفیدبک: چه عواملی در موفقیت درمان موثرند؟
50 بازدید
-
اثربخشی نوروفیدبک: تحولی نوین در درمان اختلالات نقص توجه، افسردگی و اضطراب
59 بازدید
-
تفاوت نوروفیدبک و لورتانوروفیدبک: چگونه تکنولوژی پیشرفتهتر به درمان موثرتر کمک میکند؟
58 بازدید
-
عوارض نوروفیدبک : واقعیتها و شایعات درباره این روش درمانی
66 بازدید
-
اطلاعات مقدماتی درمان با نوروفیدبک از صفر
68 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید