وابستگی شدید چگونه است
وابستگی شدید چگونه است
شخصیت های وابسته افرادی هستند که بیشتر زمان خود را در زندگی صرف دفاع از داشته هایشان می کنند مثل قدرت یا دارایی. نوعی دیگر از این شخصیت ها، وابستگی خود را در غالب شناساندن خود به دیگران قرار می دهند آن ها در درون خود درد و رنج می کشند چون همه خوشحالی و رضایت در زندگیشان را وابسته به طرز فکر دیگران درباره خود می دانند.
وابستگی بیش از حد به چیزها و افراد، به گونه ای است که شخصیت ها را از مسیر درست زندگی باز می دارد و باعث می شود انرژی خود را صرف کارها و فعالیت های بیهوده کنند. نکته جالب در مورد این نوع از وابستگی این است که می تواند خودش را در شخصیت ها پنهان کند و دیگران متوجه آن نشوند. بنابراین همیشه باید بر این نکته مهم توجه کرد که چیزهایی را باید فراموش کرد تا به آرامش رسید. هرچه نیاز کمتری به توجه و تحسین دیگران داشته باشید، بیشتر مورد تحسین قرار خواهید گرفت.
وابستگی شدید به دلیل اینکه از دید دیگران پنهان بماند، خود راددر غالب ویژگی ها و خصوصیات دیگر در شخصیت ها نشان می دهد. ما قصد داریم در این مقاله 8 مورد از این نشانه و خصوصیات را برای شما توضیح دهیم:
1-شخصیت های ناموفق:
بسیاری از افراد ناموفق در درون خود احساس کمبود و بی ارزشی می کنند و این رابطه مستقیم با پایین آمدن اعتماد به نفسشان دارد. در واقع بی کفایتی و کم ارزش دانستن خود یکی از پایه های اصلی و جلوه ای دیگر از وابستگی است.
2-یاری کنندگان و کار راه اندازهای دیگران:
این گروه از شخصیت ها،هویت و خود اصلیشان را فراموش می کنند. آن ها همیشه در تلاش هستند به دیگران کمک کنند و این به معنای از یاد بردن خواسته ها و خودشان است.
3-فداکاری و گذشتن از خود:
فداکاران از روبه رو شدن با رنج ها و سختی ها دوری می کنند. آن ها همواره خود را قوی و محکم نشان می دهند و کمک افراد دیگر را رد می کنند. هیچ گاه خود را بازنده نمی دانند. همیشه طوری وانمود می کنند که به فکر آینده هستند و گذشته دیگر برای آنها به پایان رسیده. در واقع آنها با محکم نشان دادن خودشان قصد بیان این را دارند که هیچ درد و رنجی ندارند و خیلی راحت با مسائل و مشکلات کنار می آیند در صورتی که کاملا برعکس است و آنها در درون بسیار و متفاوت و شکست خورده هستند.
4-وسواس داشتن:
وسواسی بودن نشانه ای دیگر از وابستگی است البته تشخیص شخصیت های وابسته با وسواس کم بسیار دشوار است.
5-زورگویی:
شخصیت های زورگو اطلاعات کافی از خود درونیشان ندارند و به همین دلیل استرس زیادی را تحمل می کنند. آن ها برای اینکه قدرت و سلطه بیشتری از خود نشان دهند، دیگران را مورد زورگویی و انتقاد شدید قرار می دهند.
6-راضی نگه داشتن دیگران:
این گروه از شخصیت ها به سختی جواب منفی می دهند. آن ها به جای اینکه خواسته ها و انتظارات خود را بیان کنند سعی دارند در برابر درخواست های دیگران تسلیم شوند و آنها را راضی نگه دارند.
7-آسیب دیدن و قربانی شدن:
قربانیان معمولا در گذشته خود سیر می کنند و مدام با خود تکرار می کنند که ای کاش اینطور یا آنطور می شد. آن ها همیشه آه می کشند و معتقدند که هیچ کس به آنها توجهی نمی کند. در بیشتر مواقع درخواست کمک و ترحم از دیگران دارند و همیشه خود را بازنده می دانند. تا زمانی که آن ها مسئولیت قربانی شدن را نپذیرند هیچ کس نمیتواند به آنها کمک کند.
8-زیاده خواهی:
آنها معمولا خود حقیقیشان رافراموش کرده اند و همیشه احساس پوچی می کنند و برای فراموش کردن این احساس تلاش می کنند که پیشرفت ها و موفقیت های پی در پی داشته باشند اما با این کار نمی توانند کمکی به خودشان کنند زیرا این آسودگی حاصل از موفقیت ها دوام چندانی ندارد و موقتی است.
* سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
33 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
42 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
159 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید