منظور از مشاوره چیست؟

همانطور که گفته شده هر شخص گاهی اوقات در شرایطی قرار می گیرد که نمیتواند به تنهایی تصمیم درستی بگیرد و مشکلش را حل کند. در چنین شرایطی به دنبال فردی می گردد که با او مشورت کند و راحت تر تصمیم بگیرد. در حقیقت مشاوره به فرآیندی گفته میشود که در آن فرد برای حل مشکل خود به یک مشاور و روانشناس مراجعه میکند و آنها با توجه به دانش و مهارت خود پی به ریشه اصلی مشکل مراجعشان خواهند برد و بهترین راه حل را در اختیار او قرار خواهند داد.
در طی جلسات مشاوره ای که فرد خواهد داشت میتواند به بعدهایی از شخصیت خود پی ببرد که تا آن زمان نشناخته است. نیازها ، احساسات و اهداف خود را پیدا کند و بفهمد که چطور میتواند بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنند و چگونه موفقیت های بیشتری را در زندگی خود به دست بیاورد.
• چه تفاوتی میان راهنمایی کردن و مشاوره وجود دارد؟
تفاوت اصلی که بین یک راهنمایی و مشاوره وجود دارد این است که راهنمایی کردن به منظور جلوگیری کردن از به وجود آمدن مشکلات روحی و روانی است اما هدف مشاوره در حقیقت درمان و از بین بردن مشکلاتی است که پیش آمده و زندگی فرد را مختل کرده است.
• چه تفاوتی میان روان درمانی و مشاوره وجود دارد؟
همانطور که گفته شده مشاوره به راه کار ها و روش هایی گفته می شود که مشاور در اختیار مراجع خود قرار میدهد که به وسیله آن بتواند درست ترین راه را انتخاب کند و تصمیم صحیح را بگیرد و در نهایت مشکلش را حل کند. روان درمانی یکی از وظایف روانشناس می باشد. در حقیقت روانشناس با توجه به مهارت هایی که دارد بیماریهای روانی که فرد به آن دچار شده است را تشخیص می دهد و با تکنیک ها و آموزشهای پیشرفته سعی میکند طی جلسات متعدد روان درمانی آن را از بین ببرد.

• اهداف:
راهنمایی ، مشاوره و روان درمانی هدف های یکسانی دارند. هر سه مورد به نوعی به رشد و تکامل شخصیت فرد میپردازد و به او کمک میکند که راحتتر از شرایط سخت زندگی خود عبور کند و کمتر دچار آسیبهای روانی شود.
• انواع مشاوره:
مشاوره انواع مختلفی دارد که هر کدام با توجه به شرایط فرد مورد استفاده قرار می گیرد برای گرفتن نتیجه بهتر. مشاوره به صورت فردی ، گروهی ، حضوری ، تلفنی و آنلاین انجام می شود.
• ویژگی های یک مشاور خوب:
۱. از سلامت روحی و روانی و جسمی برخوردار باشد.
۲. به کمک کردن به مردم و حل مشکلات آنها علاقه داشته باشد.
۳. با صبر و حوصله به صحبتهای مراجع خود گوش کند و رابطه خوبی با او برقرار کند.
۴. آگاهی و اطلاعات کامل در حوزه کاری و شغلی و تحصیلی خود داشته باشد که با توجه به آن ها بهترین مشاورهها را ارائه دهد.
۵. توانایی شنیدن و درک و پذیرفتن نظرها و عقیده هایی که با عقایدش ناسازگار است را داشته باشد.
۶. همیشه به دنبال مطالعه کردن مطالب جدید در حوزه کاری خود و افزایش مهارت ها در این زمینه باشد.

* با توجه به نوع مشکل خود می توانید مشاور یا روانشناس خوب را انتخاب کنید و با مراجعه به او مشکلات خود را یکی یکی حل کنید و از شرایط سخت زندگی خود عبور کنید.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید