مشاوره استرس و اضطراب چیست؟
امروزه با پیچیده شدن زندگی ها و پیشرفتهای زیادی که در زمینههای مختلف وجود دارد افراد استرس و اضطراب زیادی را تجربه خواهند کرد. در اکثر مواقع فرد در شرایطی قرار میگیرد که نمیتواند هوشیارانه تصمیم بگیرد و همین فشار شرایط سخت باعث میشود که فرد دائم استرس و اضطراب را با خود به همراه داشته باشد. مشاوره استرس و اضطراب کمک شایانی در این مورد خواهد کرد. در حقیقت با روشهایی که به افراد آموزش داده میشود فرد میتواند به راحتی هیجانها ، استرس ها و فشارهای عصبی را به خوبی کنترل کند و بتواند تمامی افکار و ذهنیت های منفی را از خود دور کند. این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا بیشتر در این مورد توضیح دهیم.
• استرس چه پیامد هایی را دارد؟
استرس یک واکنش طبیعی در شرایط مختلف و سخت زندگی می باشد و به خودی خود تاثیر بدی ندارد. اما اگر این استرس و اضطراب کنترل نشود میتواند اثرات جبران ناپذیری را بر فرد بگذارد. مدیریت نکردن استرس میتواند بر روح و روان فرد تاثیر چشمگیری داشته باشد و کل زندگی او را مختل کند. اگر استرس همیشگی شود و به موقع درمان نشود به نوعی اختلال روانی تبدیل شده که نیاز به درمان ریشه دارد. همینطور اگر اختلالات روانی درمان نشود میتواند به وجود آورنده اختلالات روانی و جسمی شود مانند معده درد یا سردردهای عصبی ما مزمن. به طور کلی این استرس و اضطراب و عواملی هستند که گاهی اوقات می تواند به عنوان یک تهدید جدی برای روح و روان فرد باشند.
• بعضی از نشانه های استرس و اضطراب:
۱.عرق کردن بیش از حد
۲. بالا رفتن فشارخون
۳. بالا رفتن ضربان قلب
۴. لرزش دستان و سایر اندام ها
۵.تضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
۶.نفس نفس زدن
موارد گفته شده یک سری از علائم و نشانه های عمومی استرس می باشند. اگر کوتاه مدت باشند طبیعی است اما اگر ادامه دار باشد میتواند به عنوان یک خطر جدی برای فرد محسوب شود.
• همانطور که گفته شد استرس میتواند بر جسم فرد نیز تاثیر بدی بگذارد و بعضی از تاثیرات مخرب استرس بر جسم:
۱. دیابت
۲. اختلالات در خواب
۳. انواع بیماریهای گوارشی مثل معده درد.
در شرایط سختی که فرد مدت زیادی است استرس و اضطراب شدیدی را با خود به همراه دارد بهترین راه کار این است که به یک مشاور و روانشناس مراجعه کند و هر چه سریعتر درمان را شروع کند.
به طور کل روانشناسان و مشاوران ۳ روش کلی و مهم را برای درمان استرس قرار داده اند:
۱. عوض کردن سبک و روش زندگی
۲. استفاده از روشهای رواندرمانی و کنترل هیجانات.
۳. دارو درمانی
* پیشنهاد ما این است که اگر در چنین شرایط سختی قرار دارید حتما به یکی از مشاوران حرفهای مراجعه کرده و استرس و اضطراب خود را هر چه سریعتر کنترل کنید و راحت زندگی کنید.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
33 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
42 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
159 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید