مشاوران چگونه به افراد خجالتی کمک می کنند
در میان شخصیتهای مختلف گروهی از افراد هستند که کمرویی جزئی از وجودشان شده است. این کم رویی در زندگی آنها تاثیر منفی گذاشته اما نمی دانند که چگونه آن را از بین ببرند. مشاوران در زمینه خجالت و کمرویی میتوانند کمکهای زیادی به این گونه افراد کنند و راه کارهایی را به آنها پیشنهاد دهند که بتوانند کم کم این خجالت را از شخصیت خود پاک کنند و زندگی بدون استرسی را تجربه کنند. در ادامه توضیح خواهیم داد که مشاوران چگونه در این زمینه به مراجعان خود کمک می کنند.
• چه مشاوره ای برای این افراد لازم است:
روان درمانی ها و مشاورههای فردی نسبت به انواع مشاوره های دیگر بهتر و بیشتر میتواند به این گونه افراد کمک کند. البته بعضی از روانشناسان بر این عقیده هستند که جلسات مشاوره گروهی میتواند به این افراد کمک بیشتری کند چرا که میتوانند این گونه با خجالتی که حاکی از قرار گرفتن در جمع های مختلف و ارتباط برقرار کردن است مقابله کنند. تمرینها و اطلاعاتی که در این جلسات به افراد گفته میشود به نوعی باعث می شوند که بتوانند خجالت خود را سرکوب کنند و کم کم به آن مسلط شوند.
• برخی از تمرین هایی که مشاوران در جلسات مشاوره برای از بین بردن خجالت در افراد می دهند:
۱. روش های ریلکسیشن:
اگر این افراد بتوانند آرامش خود را حفظ کنند و کمتر عصبی شوند راحتتر میتوانند بر خجالتی بودن خود در موقعیتهای اجتماعی غلبه کنند. بنابراین لازم است از تکنیک هایی که به آرامش فرد کمک میکند استفاده کنند. از راحت ترین و سریع ترین تکنیک ها این است که نفس عمیق کشید و آرام آرام آن را بیرون داد. این تکنیک به ظاهر ساده میتواند به سرعت آرامش را به فرد بازگرداند و استرس را کم کند.
۲. کنترل کردن اضطراب:
از عواملی که میتواند استرس و اضطراب این افراد را بیشتر کند و بر خجالتی بودنشان بیافزاید این است که مدام به افکار منفی درباره خود فکر کنند و دائم نگران قضاوت شدن توسط دیگران باشند. در حقیقت آنها همیشه با خود گفتگوهای منفی دارند. مثلاً در آخرین موقعیت اجتماعی که قرار گرفتند و خجالت و کمرویی باعث شده است که نتوانند به خوبی از این موقعیت استفاده کنند این است که مدام با خود به صورت منفی صحبت کرده اند. مثلاً گفته اند نه من نمیتوانم این کار را انجام دهم ، من در این کار استعداد ندارم و … .
همین افکار و گفتگوهای منفی استرس آنها را بیشتر کرده به حدی که نتوانسته اند با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کنند و از موقعیتشان استفاده کنند. بنابراین در این شرایط بهتر است به موقعیت سختی که پشت سر گذاشته اند فکر کنند و از خود بپرسند که:
_ در آن لحظه چه حسی داشته ام؟
_ در آن لحظه با خود چه حرفهایی زدهام و به چیزهایی فکر کردهام و … .
بعد از این سوال ها باید به خود جواب دهند و علت را پیدا کنند. در هر مرحله بعدی باید این افکار و سوالات منفی را با افکار مثبت جایگزین کنند و تغییر را در خود شروع کنند.
* برای از بین بردن خجالت مشاوران راه کارهای زیادی را در اختیار فرد قرار میدهند. در این مقاله ما دو راه کار را به شما توضیح دادیم. اگر این دو راه کار به صورت مستمر انجام گیرد و فرد در هر موقعیتی از آن استفاده کند می تواند با گذشت مدت زمانی به راحتی بر خجالت و کمرویی خود غلبه کند و مانند دیگر افراد در روابط و موقعیتهای اجتماعی خود بدرخشد و از زندگی خود لذت ببرد.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
33 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
42 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
159 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید