فضای اتاق جلسات مشاوره چگونه باید باشد؟
اگر از هر یک از افراد بپرسید در پاسخ به این سوال که سلامتیتان چقدر برایتان مهم است، احتمالاً با تعجب خیلی زیاد می گویند صد در صد. اما واقعیت این است که خیلی از افراد با کوچکترین مشکل جسمی سریع به دکتر مراجعه میکنند و به فکر درمان هستند و برای سلامتیشان تلاش میکنند، اما اگر به مشکل روحی و روانی دچار شده باشند به آن بیتوجه هستند و سالیان سال با آن زندگی میکنند. مشکلات روحی و روانی برای آنها آنقدر می ماند که در نهایت به مانع بزرگی برای ادامه زندگیشان به صورت نرمال تبدیل می شود. البته گروهی از افراد نیز هستند که نمیدانند برای بیماری های روحی و روانی نیز درمان وجود دارد و سالهاست با مشکلات و زخم های روحی خود زندگی میکنند. روانشناسان وظیفه درمان این بیماریها و اختلالات روانی را بر عهده دارند.
• چه افرادی به مشاوره احتیاج دارند؟
سالها قبل مردم با این عقیده زندگی میکردند که فقط افرادی که از نظر روحی و روانی مشکل دارند باید به مشاور و روانشناس مراجعه می کنند. اما امروزه این فرهنگ در بین مردم به وجود آمده است که مشاوره فقط برای افرادی که از نظر روحی و روانی مشکل دارند نیست، بلکه همه افراد میتوانند از مشاوره و کمک ها گرفتن از مشاوران استفاده کنند. خیلی از افراد برای صحبت کردن درباره مسائل و مشکلات روزمره شان قبل از اینکه تصمیم نادرست بگیرند به مشاور مراجعه کرده و بعد از صحبت کردن و استفاده از راهنماییها و راهکارهای آنها بهترین تصمیم را میدگیرند سپس قدم برمیدارند.
• شرایط داشتن بهترین جلسه مشاوره چیست؟
برای گرفتن بهترین نتیجه از جلسات مشاوره لازم است که چندین مورد حتماً رعایت شود:
۱. هیچ قضاوتی بدون در نظر گرفتن همه شرایط مراجعه صورت نگیرد.
۲. تمامی صحبت هایی که در جلسه مشاوره انجام میشود به صورت کاملا محرمانه بین مراجع و مشاور باشد.
۳. روانشناس یا مشاور تمامی احساسات مراجع را درک کند و همه چیز را از زیر مراجع خود ببینند.
۴. رابطه درمانی حفظ شود و روانشناس و مشاور اجازه برقراری رابطه عاطفی یا دوستانه را به مراجع خود ندهد.
• اتاق مشاوره چگونه باید باشد:
این نکته را نباید فراموش کرد که روانشناس و مشاور معجزه نمی کند و نمی تواند همه چیز را تغییر دهد. مشاور و روانشناس راهنماییها، راهکارها و مهارتهای لازم را به مراجع خود آموزش می دهد و به او کمک میکند که همه شرایط را ببیند، بسنجد و سپس تصمیم بگیرد. یعنی تصمیم گیری آخر بر عهده خود مراجع است. برای اینکه مراجع بتواند از همه شرایط و کمکهای مشاور استفاده کند، لازم است که محیط آرامی وجود داشته باشد و رابطه خوبی میان مراجع و مشاور به وجود بیاید تا مراجع بتواند بدون ترس و استرس در مورد مشکلاتش به راحتی صحبت کند. به وجود آوردن چنین محیطی بر عهده مشاور است. در اتاق درمان، مشاور صحبت های مراجع را به خوبی گوشی می کند، احساسات او را درک میکند و سعی میکند بهترین راه حل را در اختیار او قرار دهد.
* در پایان باید یادآوری کرد که مشاوره و روانشناس به مراجع کمک میکند که شناخت بهتری نسبت به خود پیدا کند و بتواند برای آینده و زندگیش بهترین تصمیم را بگیرد.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
تفاوت نوروفیدبک و لورتانوروفیدبک: چگونه تکنولوژی پیشرفتهتر به درمان موثرتر کمک میکند؟
26 بازدید
-
عوارض نوروفیدبک : واقعیتها و شایعات درباره این روش درمانی
32 بازدید
-
اطلاعات مقدماتی درمان با نوروفیدبک از صفر
46 بازدید
-
بهترین مرکز نوروفیدبک شیراز | هزینه جلسه | آموزش اخذ خدمات
253 بازدید
-
هیپنوتیزم: راهی شگفتانگیز برای تحول فردی
52 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید