دلایل بی انگیزگی از نظر روانشناسان شیراز
قبل از اینکه مقاله رو بخونی آخرهمین صفحه سوالتو در این مورد از بقیه مخاطبها بپرس و نظر اونها روهم بخون و باهاشون گفتگو کن. نظر و تجربت هرچند ساده میتونه برای خیلیها کمک کننده باشه.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
برای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز روانشناسی طلوع با شماره 09197166734 و 07132360878 تماس بگیرید.
بی انگیزگی به طور کلی، نداشتن انرژی و محرک کافی برای انجام دادن کار و فعالیت است. نداشتن انگیزه به خودی خود، مسئله حادی نیست اما اگر نادیده گرفته شود و برای درمان آن به گذشت زمان اکتفا کنید، مسئله پیچیدهتر خواهد شد و حتی ممکن است نوعی از افسردگی را تجربه کنید. «بی انگیزهام، خستهام، حوصله هیچ کاری ندارم، احساس میکنم افسردهام، هیچ کس حتی پدر، مادر و همسرم مرا نمیفهمد و …» اینها جملاتی هستند که فرد بیانگیزه و افسرده هر روز تکرار میکند. در این مطلب به بررسی علل بی انگیزگی و نحوه برطرف نمودن آن که توسط روانشناسان شیراز تایید شده است میپردازیم.
علل بی انگیزگی از نظر روانشناسان شیراز چیست؟
انگیزه نیروی محرکه انسان برای رسیدن به اهداف و خواسته هایش است. اما گاهی با وجود این نیرو و اراده، هدفی وجود ندارد یا اگر اهدافی هم هست، آنقدر دور از دسترس، مبهم و از هم گسیخته است که راه رسیدن به آن مشخص نیست. بنابراین مهمترین علت بی انگیزگی، نداشتن هدف منطقی و در دسترس است. بی انگیزگی در هر دورهای از زندگی اتفاق میافتد و دلیل متفاوتی دارد گاه این دلایل با علل بروز افسردگی همخوانی دارند.
اما نکته مهم این است که نباید بی انگیزگی که با آن مواجه میشوید را مشابه با حالات و روحیات خود در دورههای قبلی زندگی بپندارید. از جمله دلایل بی انگیزگی می توان به موارد زیر اشاره داشت:
1. نداشتن اعتماد به نفس:
رابطه اعتماد به نفس و انگیزه رابطهای دو طرفه است. به نحوی که بی انگیزگی باعث عدم کارایی شما میشود؛ این عدم کارایی، باعث احساس ناکارآمدی، مفید نبودن و در نهایت کاهش اعتماد به نفس میشود. فقدان اعتماد به نفس به شما میگوید تو هیچ کار مفیدی نمیتوانی بکنی.
2. افسردگی:
نداشتن انگیزه و اعتماد به نفس، زیر مجموعههای اختلال افسردگی هستند. از نظر روانشناسان شیراز افسردگی یک معضل بسیار شایع و آزار دهنده است و اگر در زمان مناسب به آن توجه نشود میتواند باعث پایین آمدن کیفیت زندگی شما بشود. برای شناسایی این اختلال لازم است علائم آن را بشناسید. علائم افسردگی بی انگیزگی را نیز در بر میگیرد. افسردگی یک روند صعودی دارد، یعنی از مقدار کم شروع شده و به افسردگی حاد میرسد. لازم است که در صورت مشاهده کوچکترین علائم افسردگی و قبل از رسیدن به مرحله حاد برای درمان افسردگی اقدام نمایید.
3. نداشتن محرک بیرونی:
انگیزه، محرک درونی انسانهاست. نیرویی که از درون شما را تقویت میکند. اما یکی از عوامل مؤثر در ایجاد انگیزههای درونی محرکهای بیرونی است. نیاز به تشویق، تأیید، پول، امکانات، توجه و … برخی از این محرکهای درونی میباشند.
دکتر معین خلیلی متخصص روانشناسی بالینی و شخصیت
4. سبک زندگی ناسالم:
عدم تحرک، نداشتن فعالیت مفید، مصرف مواد مخدر و الکل، مقایسه دائم خود با دیگران، نداشتن خودشناسی، ارتباط معیوب با اطرافیان و … برخی از موارد سبک زندگی ناسالم هستند که موجب بی انگیزگی میشوند. در صورتی که به شناخت درستی از خود دست یابید و اهداف را مشخص کنید، میتوانید به صورت مؤثرتری سبک زندگی خود را انتخاب کنید.
5. نداشتن مهارت سازگاری و حل مسئله:
اینکه شما ندانید در هر مرحله از زندگی باید چه کنید و نسبت به تغییرات چه واکنشی نشان دهید، نیاز به فراگیری مهارتهای حل مسئله و سازگاری دارید. این دو مهارت مهم، مانند هر مهارت دیگری قابل یادگیری است. افراد سالم و با انگیزه، میدانند که چگونه باید در مقابل اتفاقات مختلف اقدام کنند و میتوانند خود را برای تمام شرایط، آماده نگه دارند.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
برای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز روانشناسی طلوع با شماره 09197166734 و 07132360878 تماس بگیرید.
بی انگیزگی پس از ازدواج، معضل زوجهای جوان
افسردگی و بی انگیزگی پس از ازدواج، امری بسیار معمول اما آسیبزاست که بیشتر در خانمها اتفاق میافتد. آنها فکر میکنند که اگر ازدواج نمیکردند یا با یک شخص دیگر ازدواج میکردند، میتوانستند به هر چیزی که میخواستند برسند. گاهی حتی زوجین برای درمان بی انگیزگی تصمیم به بچه دار شدن میگیرند، اما باید بدانید درمان یک زن بی انگیزه بسیار راحتتر از یک مادر بی انگیزه است. جدای از تأثیر همسر و فرزندان در بی انگیزگی، نقش خود فرد در جدی گرفتن اهداف و رویاها بسیار مهم است. برخی از دلایل بی انگیزگی پس از ازدواج به شرح زیر است:
1. نداشتن شناخت از جنس مخالف:
مردان اکثرا زمان زیادی بیرون از منزل و در محیط کار هستند، حتی اگر دچار بی انگیزگی شوند، ناچارند که کار خود را انجام دهند. اما زنان، به خصوص زنان خانه دار، اکثر اوقات در خانه تنها هستند و وقتی همسرشان میآید از او انتظار دارند که توجه کافی به او داشته باشد. این مسئله به دلیل عدم شناخت هر دو جنس از یکدیگر بوده، اما قابل حل میباشد. مردان باید نیازهای زن و زنان باید نیازهای مرد را بدانند و در زندگی تا حد امکان در مورد این مسائل صحبت کنند.
2. وظایف و نقش جدید:
معمولا تصورات زوجین پیش از ازدواج با چیزی که بعد از ازدواج برای آنها اتفاق میافتد بسیار متفاوت است؛ این مسئله ناشی از عدم آگاهی و شناخت آنها از مقوله ازدواج میباشد. لازم است زوجین پیش از ازدواج به طور کامل نسبت به وظایف خود آگاهی پیدا کنند و در این مسیر، مشاوره پیش از ازدواج در شیراز جدی و مستمر بسیار مهم است.
3. نداشتن شناخت از فرد مقابل:
شناخت همسر پیش از ازدواج، به شما کمک میکند تا علایق، ارزشها و خط قرمزهای طرف مقابل را بشناسید و نسبت به آنها برای ازدواج خود تصمیم بگیرید. بسیاری از جوانان فکر میکنند زندگی فقط عاشقانه هاییست که پیش از ازدواج با آن مواجه شدهاند. در صورتی که زندگی زیر یک سقف بسیار متفاوت است و این عدم شناخت به مرور زمان باعث شوکه شدن و بی انگیزگی میشود.
4. وابستگی به والدین:
وابستگی یکی از زوجین یا هر دو آنها به والدین خود، باعث عدم تعادل در انتظارات و توقعات زن و شوهر از هم میشود. ارتباط زیاد با خانواده، تعارض در زندگی زناشویی را ایجاد میکند. این مسائل باعث میشود زن و شوهر نتوانند با توقعات منطقی از هم، زندگی خود را هدفمند و جذاب پیش ببرند.
چگونه افکار گذشته باعث بی انگیزگی میشود؟
غرق شدن در حسرتها، عشقها، رویاها و اشتباهات گذشته باعث میشود که شما نتوانید از زمان حال خود لذت ببرید. شما دائما زندگی خود، همسر و شرایطتان را با گذشته مقایسه میکنید و دچار ناامیدی میشوید. بدترین اتفاق، زمانی است که شما ازدواج کردهاید و همسر خود را با خواستگارها یا معشوقههای سابق خود مقایسه میکنید. این مسئله شما را دچار بی انگیزگی و افسردگی خواهد کرد و ممکن است برای تغییر این جریان، حتی تصمیم به جدایی نیز بگیرید.
گاه متوجه میشوید که نمیتوانید به هیچ نحوی از افکار گذشته خود خلاص شوید. برخی افراد با وجودی که اهدافی را برای خود تعیین میکنند نمیتوانند انگیزه لازم را برای آنها به دست بیاورند. در این صورت لازم است تا برای بهبود شرایط و تأمین سلامت روان خود از مشاوره افسردگی در شیراز بهره بگیرید.
آینده مبهم و بی انگیزگی
بسیاری از افراد، همیشه بدیها را میبینند و بدترین شرایط را برای آینده خود متصور میشوند. نگرانی از کار، درآمد، ازدواج، تحصیل و بسیاری از افکاری که تا زمان نگذرد تکلیف آنها مشخص نیست، باعث میشود فرد هیچ حرکتی نکند و این ناامیدی به مرور زمان باعث بی انگیزگی و افسردگی میشود. باید یاد بگیرید در زمان حال زندگی کنید.
هدفمندی؛ درمان بی انگیزگی
همانطور که گفتیم، هیچ چیز مانند داشتن هدف، به شما انگیزه نمیدهد. اما اینکه هدف تا چه اندازه منطقی است و برای رسیدن به آن چه کارهایی لازم است بکنید، در این راه بسیار مهم است. باید هدفی که مشخص میکنید متناسب با امکانات، شرایط زندگی و علایق و رویاهای خودتان باشد.
یکی از مهمترین فاکتورهای افزایش انگیزه و هدفمندی، داشتن شغل یا فعالیتی است که متناسب با تمایلات شما باشد. این کار به افزایش اعتماد به نفس شما کمک میکند و اگر با درآمد همراه باشد، انگیزه شما را برای پیشرفت بیشتر خواهد کرد.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
برای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز روانشناسی طلوع با شماره 09197166734 و 07132360878 تماس بگیرید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
33 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
42 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
159 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید