درمان پرخاشگری توسط روانشناسان
با توجه به تحقیقات و گفته روانشناسان و مشاوران پرخاشگری معنا و مفهوم زیادی دارد اما به طور کلی همه آنها یک مفهوم مشترک دارند. هر گونه رفتار یا کلامی توأم با خشونت را پرخاشگری می گویند.
به گفته روانشناسان پرخاشگری به چند دسته تقسیم می شود. پرخاشگری از لحاظ کیفیت ، شدت و همچنین در سطح فردی و اجتماعی تقسیمبندی میشود که در ادامه هر کدام از این دسته ها را توضیح خواهیم داد.
• کیفیت پرخاشگری در جامعه:
به مجموعه ای از رفتارها و کلمات پرخاشگرایانه که افراد یک جامعه از خودشان نشان میدهند کیفیت پرخاشگری جامعه میگویند. برای مثال میتوان به رفتارهای اهانت آمیز افراد جامعه یا مشکلات عمیق تر مثل قتل های بزرگ اشاره کرد.
۲. میزان شدت پرخاشگری جامعه:
برای تعیین میزان شدت پرخاشگری در جامعه می توان درصد افرادی از جامعه را که بر پرخاشگرایانه رفتار میکنند را در نظر گرفت.
۳. کیفیت پرخاشگری فرد:
صحبتهای پرخاشگرایانه یا نوع رفتارهایی که یک فرد از خود نشان می دهد را میتوان کیفیت پرخاشگری او دانست. برای مثال بعضی از افراد فقط با یک کلمه اهانت خشم خود را به طرف مقابل نشان می دهند، ولی بعضی از افراد میزان پرخاشگری خود را با رفتارهای خشونت آمیز مثل کتک زدن نشان می دهند.
۳. میزان شدت پرخاشگری فرد:
برای رسیدن به میزان شدت رفتار پرخاشگرایانه فرد میتوان به تعدد و تکرار کلامها یا رفتارهای پرخاشگرانه گرایانه او دقت کرد و به نتیجه رسید.
• روانشناسان و مشاوران عوامل زیادی را دلایل پرخاشگری افراد می دانند. اما باید این نکته را در نظر گرفت که هر یک از این عوامل به تنهایی نمیتواند عامل پرخاشگری در فرد شود، تاثیر چند عامل با یکدیگر می تواند فرد را به دیگری دچار کند.
• بعضی از این عوامل:
۱. اتفاقات تلخ گذشته
۲. عوامل خانوادگی مثل خشونت والدین، سخت گیری ها و … .
۳. عوامل ژنتیکی و هورمونی و عصبی افراد
۴. شرایط اجتماعی
۵. نوع نگرش و تفکر افراد
• آثار مخرب پرخاشگری:
به طور کل پرخاشگری به طور متعدد باعث به هم خوردن سیستم بدن میشود و بعضی از دستگاههای بدن شروع به فعالیتهای بیش از حد میکند. این بیش از حد کار کردن بعضی از دستگاههای بدن در نهایت منجر به بیماریهای زیاد جسمانی و روانی میشود. بیماریهای جسمی مثل میگرن های سخت، بالا رفتن فشار خون، سکته مغزی، حملات قلبی و …
همانطور که گفته شد پرخاشگری بر روح و روان فرد نیز تاثیر می گذارد که برای درمان آن باید حتماً به روانشناس و مشاوران حرفه ای مراجعه کرد و از راهکارهایی که در اختیار فرد قرار می دهد استفاده شود. روانشناسان بهترین درمان برای پرخاشگری را هیپنوتیزم درمانی میدانند. در هیپنوتیزم درمانی روانشناسان سعی میکنند که با استفاده از قدرت تلقین به بخشهای عمیقتر افکار فرد وارد شوند و با تلقین های مثبت الگوهای ذهنی او را تغییر دهند. با تغییر ذهنیت فرد رفتارهای او به شدت تغییر میکند و میزان پرخاشگری فرد به شدت کاهش می یابد.
* پرخاشگری از جمله رفتارهایی است که باید هرچه سریعتر درمان شود تا آثار مخرب آن بر فرد و در نهایت بر جامعه کاهش یابد. پیشنهاد می کنیم برای درمان حالت پرخاشگرایانه حتما به یکی از روانشناسان حرفه ای در این زمینه مراجعه کنید و از راهکارها و روشهای مفید آن برای درمان این حالت استفاده کنید.
وال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
33 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
42 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
159 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید