خود را با دیگران مقایسه نکنید
رفتار های زیادی هستند که شخصیت انسان را منفی کرده و آن را به سوی نابودی می کشاند. از جمله این رفتارها مقایسه کردن خود با دیگران در جنبه های مختلف شخصی و زندگی است. نکته جالب این است که همه افراد از ناخوشایند بودن و پیامدهای مقایسه کردن آگاه هستند اما باز هم آن را انجام می دهند. هدف از این مقاله درک بهتر مقایسه و بیان روشهایی است که بتوان آن را کنترل کرد و کم کم بتوان از آن دست برداشت و راحت تر زندگی کرد. بنابراین تا پایان این مقاله را مطالعه کنید.
_ چرا مقایسه کردن اشتباه است:
همه افراد از مشکلات احتمالی که با مقایسه کردن به وجود میآید خبر دارد اما باز هم در شرایط مختلف دست به مقایسه کردن خود و دیگران می زنند. در ادامه چند مورد از دلایل اشتباه بودن مقایسه را بیان خواهیم کرد.
۱. لذت بردن از زندگی را از انسان میگیرد:
مقایسه کردن خیلی راحت میتواند لذت زندگی شاد و نرمال را از شما بگیرد. وقتی خود را با دیگران مقایسه کنید و مدام حسرت چیزهایی را که دیگران دارند وشما ندارید بخورید ، نتیجه ای جز از بین رفتن لذت زندگی را ندارد.
۲. مقایسه کردن نتیجه ای ندارد:
مقایسه کردن جنبهها و دستهبندیهای نا محدودی دارد اما شما بنا به افکار خودتان ، خود را با دیگران مقایسه می کنید. زمانی که شروع به مقایسه کردن خود کردید ، هر چه قدر پیش بروید تمام نخواهد شد و به نتیجه نخواهد رسید.
۳. تمرکز شما را از بین می برد:
هرکس فقط قادر است زندگی خود را مدیریت کند. اما زمانی که شما مدام خود را با دیگران و زندگیشان مقایسه کنید ، در نهایت تمرکز خود را بر زندگی تان از دست می دهید و نمی توانید آن را به بهترین شکل مدیریت کنید.
_ برای اینکه دست از مقایسه کردن بردارید راه های زیادی وجود دارد ، ۴ مورد از آنها را بیان می کنیم:
۱. هدفدار زندگی کنید:
سعی کنید وقتی را برای خود در نظر بگیرید. در جای ساکت و آرام بنشینید و به زندگی خود فکر کنید. هدف مشخصی را برای زندگی خود در نظر بگیرید برای آن برنامهریزی و تلاش کنید. وقتی بدون هدف زندگی کنید با کوچکترین اتفاقات در اطراف تان و در زندگی دیگران واکنش نشان می دهید و از زندگی خود دور می شوید.
۲. به درون تان توجه کنید:
به درون خود توجه کنید. آنچه شما را شاد می کند پیدا کنید. سعی کنید تمرکز تان را به روی داشته های ذاتیتان بگذارید و از زندگی های رنگارنگ اطراف خود دور باشید.
۳. پیامدهای مقایسه کردن را در نظر بگیرید:
در خیلی از مواقع با یادآوری پیامدهای ناخوشایندی که مقایسه کردن دارد می توانید دست از آن بردارید. هرگاه خواستید شروع به مقایسه خود با دیگران کنید ، به این فکر کنید که هیچ نتیجهای جز لذت نبردن از زندگی تان را نخواهد داشت. بنابراین خیلی سریع متوقف شوید و از مقایسه کردند بپرهیزید.
۴. از داشته هایتان راضی باشید:
این را فراموش نکنید که افراد با یکدیگر متفاوت هستند. در شغل ، حرفه ، اخلاق ، رفتار ، استعداد ، مهارت و … . پس مقایسه کردن خود با دیگران به هیچ عنوان عادلانه نمی باشد. استعدادها و درون تان را خوب بشناسید و قدر چیزهایی که احتمال دارد خیلی ها نداشته باشند را بدانید و از زندگی خود لذت ببرید.
*مقایسه کردن نتیجه جز هدر رفتن لحظه های خوب زندگی را ندارد. بنابراین اگر شما از آن دسته از افراد هستید که گاهی اوقات خود را با دیگران مقایسه می کنید ، با توجه به این مقاله آن را از درون خود پاک کنید و از زندگی خود لذت ببرید.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
پیش شرط های اثربخشی نوروفیدبک: چه عواملی در موفقیت درمان موثرند؟
52 بازدید
-
اثربخشی نوروفیدبک: تحولی نوین در درمان اختلالات نقص توجه، افسردگی و اضطراب
61 بازدید
-
تفاوت نوروفیدبک و لورتانوروفیدبک: چگونه تکنولوژی پیشرفتهتر به درمان موثرتر کمک میکند؟
60 بازدید
-
عوارض نوروفیدبک : واقعیتها و شایعات درباره این روش درمانی
70 بازدید
-
اطلاعات مقدماتی درمان با نوروفیدبک از صفر
71 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید