اگر جزء افرادی هستید که همیشه مضطرب و نگرانید حتما بخوانید
اگر جزء افرادی هستید که همیشه مضطرب و نگرانید حتما بخوانید
نگرانی در بعضی از شرایط واکنش نرمالی می باشد و نبود آن غیر طبیعی می باشد. اما بعضی از شخصیت ها هستند در مواردی هم که مشکل یا اتفاق خاصی وجود ندارد باز هم نگران و دلواپس هستند و اگر این مشکل بیشتر از 6 ماه همچنان ادامه داشته باشد، آن شخص مبتلا به نوعی اختلال شخصیتی به نام اضطراب منتشر یا GAD می باشد. بسیاری افراد از این اختلال مطلع نیستند و برای درمان آن هیچ تلاشی نمی کنند و این باعث میشود که در آینده در روابط اجتماعی و شغلی و عاطفی خود دچار مشکلات زیادی می شوند. این اختلال معمولا علائم و نشانه هایی را با خود دارد که در زیر به چند نمونه از آن اشاره میکنیم:
1-نشانه های جسمی:
-لرزش بدن
-سردرد
-داشتن فشار های عضلانی به همراه درد
2-نشانه های روحی و روانی:
-از مهمترین و اساسی ترین عوارضی که اضطراب شدید بر روح و روان شخصیت های مختلف می گذارد، بر هم خوردن خواب و درگیری شدید فکری می باشد که هر دوی این عوامل با هم باعث بیماری های بیشتر و عصبی بودن همیشگی افراد می شود.
-دلایل این اختلال:
علت های متعددی برای به وجود آمدن این اختلال در شخصیت ها می شود. با توجه به تحقیقات و آزمایش هایی که توسط افراد متخصص در این زمینه انجام گرفته، مشخص شده است که عوامل ژنتیکی و محیطی مختلفی در بروز این مشکل دخیل هستند. با یک سری روان درمانی ها و داروهای مخصوص میتوان این مشکل را برطرف کرد. بیشتر افراد در هر گروه سنی که باشند می توانند به این اختلال شخصیتی مبتلا شوند که بیشتر مواقع در دوران کودکی و میانسالی به وجود می آیند. برای تشخیص این نوع اختلال شخصیتی آزمایش خاصی وجود ندارد و با توجه به یک سری علائم و نشانه ها قابل شناسایی می باشد.
-دو نوع درمان و راه حل مفید برای حل این مشکل وجود دارد:
1-درمان با استفاده از دارو:
در بعضی مواقع که شخصیت ها با روان درمانی و مشاوره های متععد نمی توانند این مشکل را پشت سر بگذارند، پزشک تلاش می کند با بعضی از داروهای ضد افسردگی در مدت زمان 4 تا 6 هفته،کم کم این اختلال را از بین ببرد و باعث احساس بهتری در افراد شود. نکته قابل توجه در مورد این داروها این است که مصرف بیش از حد آنها باعث نوعی وابستگی در شخصیت ها می شود که به محض قطع شدن برطرف می شود.
2-روان درمانی:
در روش روان درمانی مشاوران و روانشناسان سعی می کنند با گفتار درمانی و یک سری از تمرینات از جمله یادداشت کردن افکاری که باعث نگرانی و استرس می شوند، تفکرات و انرژی منفی را از این نوع از شخصیت ها دور کنند. با این روش افراد طی حدود 3 تا 4 ماه آرام تر می شوند و احساس رضایت می کنند.
-اضطراب و استرس همیشگی ،اختلالات زیادی را در پی دارد:
اعتیاد به مواد مخدر و الکل و افسردگی از جمله اختلالاتی است که در پی داشتن اضطراب شدید به وجود می آید. اما تنها این موارد نیستند که مشکل ساز هستند، استرس و اضطراب دائمی اختلالات روحی و روانی بیشتری به وجود می آورد که چند نمونه از آن را بیان می کنیم:
1-هراس از قرار گرفتن در اجتماع و عموم:
این شخصیت ها احساس ترس شدیدی را به هنگام قرار گرفتن در اجتماع دارند که نشانه هایی از این ترس: عرق کردن ،مشکل در صحبت کردن ،تهوع و … می باشد حتی در بعضی از مواقع افراد از رفتن به سرکار یا مدرسه پرهیز می کنند.
2-فوبیا:
به ترس و هراس شدید از چیزهایی که آسیبی به انسان ها نمی زند فوبیا می گویند. مثل ترس از پرواز با هواپیما ،آسانسور و فضاهای بسته و … .
3-ترس:
دربعضی ازشخصیت ها احساس ترس همیشه وجود دارد و این خود عوارضی چون تپش قلب، درد در قفسه سینه، عرق کردن و … را به همراه دارد.
*اگر شما جزء افرادی هستید که همیشه استرس و نگرانی دارند می توانید با یک سری کارها و تغییر عادت های خود ازجمله مصرف نکردن مواد کافئین دار یا داروهایی که استرس را تشدید می کنند، ورزش کردن، داشتن خواب کافی و مصرف غذاها و مواد سالم از این اختلال پیشگیری کنید و آرامش روحی و جسمی خود را حفظ کنید.
* سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
بسیاری از مشکلات روانشناختی قابل حل هست. برای رزرو وقت روانشناسی بالینی با ما تماس بگیرید: 07132360878 یا برای وقت مشاوره اینجا کلیک کنید.
اطلاعات جامع روانشناسان شیراز با ویدئو و رزرو نوبت مشاوره (بانک کامل روانشناسان)
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
32 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
40 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
158 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید