آیا بیش از حد مهربان بودن مضر است؟
مهربان بودن از صفت ها و ویژگی هایی است که میتواند شخصیت انسانها را کامل تر و بهتر کند. اما آنچه که مهم است این است که مهربان بودن بیش از حد میتواند مشکلساز شود. شاید فکر کنید که هرچه مهربان تر باشید بهتر است و زندگی بهتری خواهید داشت ولی در حقیقت مهربان بودن بیش از حد معمول می تواند به شخصیت و زندگی و روحیه شما آسیب برساند. در این مقاله ۴ آثار جبرانناپذیری که مهربانی بیش از حد میتواند داشته باشد را بیان خواهیم کرد.
۱. خودتان را فراموش میکنید:
بعضی از افراد فکر میکنند که هر چه مهربانتر باشند و بیشتر در حق دیگران خوبی کنند بهتر است. اما در واقع با این کار به کلی خودشان را فراموش میکنند و مواقعی را که باید شاد باشند و زندگی خوبی داشته باشند و از دست میدهند. همه چیز باید در حد تعادل باشد که ضرری برای هیچکس نداشته باشد.
۲. دیگران نمی توانند به شما اعتماد کنند:
در دنیای امروزی به دلیل اتفاقات و شرایط و ضررهای زیادی که افراد دیده اند دیگر به سختی به دیگران اعتماد میکنند. وقتی که بیش از حد معمول مهربان باشید دیگران فکر میکنند که شما ذات خوبی ندارید و فکرهای ناسالمی که دارید را در زیر چهره مهربان خود مخفی می کنید و در نهایت نمی تواند به شما اعتماد کنند. با این اوصاف افراد مهربان نسبت به بقیه کمتر به چشم می آینده.
۳. ضعیف به نظر می آید:
بیش از حد مهربان بودن شما را در چشم دیگران ضعیف نشان می دهد. وقتی که شما مهربانی را از حد بگذرانید به دیگران این پیغام را میرسانید که فرد ضعیفی هستید و نمی توانید از پس زندگی خود بر بیاید. بنابراین تلاش کنید حد تعادل مهربان بودن را در خودتان حفظ کنید و این افکار غلط را در مورد خودتان از بین ببرید.
۴. روابط اجتماعی اشتباهی را به وجود می آورید:
از اساسیترین معیارهایی که برای یک رابطه سالم لازم است، مهربان بودن است. اما زمانی که شما بیش از حد مهربان باشید نمی توانید حد و مرزهای مشخصی را برای خود و روابط تان به وجود بیاورید و در نتیجه وارد رابطه ی اشتباهی خواهید شد. مثلا اگر زیاد مهربان باشید کسانی که از نظر روحی مشکلات دارند به شما روی می آورند و وقتی که شما نتوانید برایشان کاری انجام دهید شما را رها کرده و تنها میگذارند. این تنها شدن می تواند از نظر روحی شما را اذیت کنند و برای مشکلاتی به وجود بیاورد.
*داشتن حد تعادل در هر زمینه لازم است. مهربان بودن نیز از جمله مواردی است که باید حد تعادل در آن رعایت شود. بنابراین در حد معمول مهربان باشید تا زندگی آرام و راحتی را سپری کنید.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
125 بازدید
-
برنامهریزی روزانه برای کودکان: چگونه یک روتین موثر ایجاد کنیم؟
121 بازدید
-
آموزش مسئولیتپذیری به کودکان: وظایف خانگی که فرزند شما میتواند انجام دهد
123 بازدید
-
راههای موثر برای تشویق کودکان به انجام به موقع تکالیف مدرسه
129 بازدید
-
کنترل احساسات: چگونه به فرزندتان کمک کنید تا خشم خود را مدیریت کند
146 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.