7 خصوصیت مهم از شخصیت های وابسته
7 خصوصیت مهم از شخصیت های وابسته
وابستگی یکی دیگر از ویژگی های منفی شخصیت ها در روابط و زندگیشان می باشد. پی بردن به اینکه افراد وابسته اند یا خیر بسیار دشوار است. هر یک از افراد برای فهمیدن این موضوع باید به نقش خودشان در روابط و زندگی توجه کنند و نشانه های وابستگی را دریابند. هدف از این مقاله معرفی و نشان دادن چندین مورد از ویژگی ها برای پی بردن به وابستگی است:
1-ترس از پذیرفته نشدن از طرف دیگران:
این شخصیت ها همواره به این موضوع معتقدند که نظراتشان تا زمانی صحیح و درست است که با عقاید و نظرات دیگران متفاوت نباشد. بیان نظریه های متفاوت نسبت به بقیه را کار ناشایستی می دانند.
2-هنگام رخ دادن اتفاقات ناخوشایند خود را مقصر می دانند:
در زندگی اتفاقات خوب و بد زیادی رخ میدهد و شرایط را تغییر می دهد. شخصیت های وابسته هنگام بروز اتفاقات ناخوشایند خود را مقصر می دانند حتی اگر در آن نقشی نداشته باشند، همواره خود را سرزنش می کنند.
3-توانایی ایجاد حد و مرز و دفاع از آنها را ندارند:
گروه شخصیتی وابسته تنها یک حد و مرز را برای خود تعیین می کنند و آن بودن در رابطه هایی است که دوست دارند. از نظر آنها بقیه حد و مرزها اهمیت چندانی ندارد و قابل حل کردن هستند. در مقابل این افراد کسانی هستند که از این موقعیت سواستفاده می کنند و از افراد وابسته به نفع خودشان نهایت بهره را میبرند و تنها کسی که در این روابط آسیب جدی میبیند شخصیت های وابسته هستند.
4-برای تصمیمات مهم زندگی نیاز شدیدی به دیگران دارند:
افراد وابسته همیشه به کسانی احتیاج دارند که در هنگام بروز مشکلات و شرایط سخت و حل کردن آن ها، مسئولیت را بر دوش آنها بگذارند چون میترسند که نتوانند شرایط را کنترل کنند و از پس مشکلات بربیایند. آن ها معتقدند به تنهایی قادر به مقابله با چالش های مهم زندگیشان نیستند.
5-در هنگام تنهایی استرس و اضطراب زیادی دارند:
همیشه در انتظار به وجود آمدن بدترین شرایط و تنهایی مقابله با آنها از ویژگی های دیگر شخصیت های وابسته است. آن ها هیچ وقت احساس آرامش و امنیت نمی کنند و این حس را دارند که تنهایی مقابله کردن با مشکلات آنها را نابود می کند.
6-به تنهایی قادر به انجام کار و فعالیت های جدید نیستند:
این ترس همیشه در شخصیت های وابسته وجود دارد که در کار یا فعالیتی را که می خواهند شروع کنند موفق نباشند و دیگران به این موضوع پی ببرند که از پس هیچ کاری بر نمی آیند به همین دلیل همیشه کارهای ساده ای را انتخاب می کنند که امکان شکست در آن بسیار پایین است. در واقع آن ها به این موضوع باور دارند که با شکست خوردن در فعالیت ها دیگر انگیزه ای برایشان باقی نخواهد ماند و به همین علت خود را به انجام ندادن تشویق می کنند.
7-نیازمند تایید و تحسین دیگران دارند:
همه اتفاقات و مسائل تا زمانی برای این گونه شخصیت ها خوشایند و عالی است که از سوی دیگر افراد مورد تحسین قرار بگیرند و زمانی که این تاییدیه از بین برود احساس عدم امنیت و آرامش دوباره به سراغشان میرود و روحیه آنهارا خراب می کند. بنابراین تمام تلاش خود را می کنند که دیگران را راضی و خشنود نگه دارند.
*با خواندن مطالب ذکر شده و دقت در شخصیت خود می توانید به راحتی به این موضوع پی ببرید که شخصیت وابسته ای دارید یا نه و در صورت مشاهده بعضی از این نشانه ها نهایت تلاش خود را برای حل این مشکل بکنید.
* سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
10 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
20 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
28 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
152 بازدید
-
برنامهریزی روزانه برای کودکان: چگونه یک روتین موثر ایجاد کنیم؟
149 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید