4 تمرین کاربردی از نظر روانشناسان شیراز برای تقویت فن بیان
از اینکه مقاله رو بخونی آخرهمین صفحه سوالتو در این مورد از بقیه مخاطبها بپرس و نظر اونها روهم بخون و باهاشون گفتگو کن. نظر و تجربت هرچند ساده میتونه برای خیلیها کمک کننده باشه.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
شکی نیست که خوب حرف زدن برای موفقیت در زندگی شغلی، عاطفی، ارتباط گرفتن با دیگران و بسیاری موارد دیگر بسیار مفید است. من عمیقا اعتقاد دارم که خوب صحبت کردن ما را به سطحی نو از زندگی میرساند. خوب صحبت کردن از گامهای کلیدی و اساسی موفقیت است. فکر نمیکنم کسی با این گفته ها مخالف باشد، زیرا خوب صحبت کردن یعنی بهتر فهمیده شدن، یعنی کسب اعتبار و ساختن برند یعنی فروش بیشتر، بعنی موفقیت در زندگی . به همین منظور برای شما نکاتی عملی که روانشناسان شیراز را آماده کرده ام که یاد بگیریم چگونه خوب صحبت کنیم.
اگر میخواهید سریعا تمرین را شروع کنید، وقت را از دست ندهید و به تمرین خوب حرف زدن بروید. ولی به شما پیشنهاد میکنم که کل مقاله را بخوانید و به ترتیب پیش بروید.
خوب حرف زدن دقیقا شامل چه عناصری است؟
در این بخش با هم میبینیم که چگونه خوب صحبت کنیم. به گفته روانشناسان شیراز خوب حرف زدن شامل چندین بخش کلیدی است که در زیر به آن اشاره میکنیم:
1. واضح و شمرده صحبت کردن
برای یک بیان درست باید ادای حروف و کلمات ما صحیح باشند. باید تمامی کلمات را به نحوی بیان کرد که تمامی حروف آن شنیده شوند. تمامی حروف نیز باید به درستی شنیده شوند. این طبیعی است بعضی حروف به درستی ادا نمی شوند. به عنوان مثال بعضی ها “ر” را درست نمیتوانند ادا کنند و بعضی “و” و بعضی ها حروفی دیگر را. منظور از درست ادا کردن یعنی اینکه تمامی حروف شمرده و با حجم درست بیان شوند. در این مقاله در مورد شمرده صحبت کردن مطالب کاملی را آورده ام. در اینجا هم نکات خوبی در مورد شفافیت بیان آورده شده است.
2. صحبت کردن با تن صدای مناسب:
برای بدست آوردن تن صدای مناسب نباید ادا در بیاوریم و صدایمان را شبیه به کسی کنیم. بلکه صدا باید صدای پخته شده خودمان باشد ولی درست تربیت شده باشد. همواره باید حواسمان به تن صدایمان باشد. در تمامی صحنه های زندگی مثلا وقتی:
- در حال گفتگوی دوستانه هستید
- وقتی که درخواستی دارید،
- به خرید میروید،
- به مصاحبه میروید
- با نامزد خود به صحبت مینشینید
در همه این موارد تن صدای مناسب خود را به کار ببرید.
3. صحبت کردن به صورت شمرده با گام درست و مکثهای مناسب
منظور از گام صدا در اینجا ریتم بیان و کلام است. به عبارت دیگر برای خوب حرف زدن باید کلام خود را بدون عجله و با ریتم و مکث مناسب ادا کنید. عجله کردن و استرس هنگام صحبت کردن، از اعتبار(authority) گوینده میکاهد.
4. تمرکز بر روی بالا و پایین رفتن قدرت صدا و بازی با کلام :
آهنگ کلام یا بازی با کلام، در تاثیر بیان بسیار مهم است. اگر شما هنگام صحبت کردن با مخاطب یا مخاطبان خود، با یک آهنگ یکنواخت صحبت کنید(اصطلاحا montone)، برای آنها بسیار خسته کننده خواهید بود. اما اگر در جایی که نیاز به تاکید است قدرت صدا را بالا برده و وقتی نیاز به توجه است قدرت صدا را پایین بیاورید و مکثها را بیشتر کنید، تاثیر بشدت بالایی خواهد داشت.
چگونه خوب صحبت کنیم : 4 تمرین توصه روانشناسان شیراز و کاملا عملی برای خوب صحبت کردن
برای اینکه خوب صحبت کردن را یاد بگیرید باید تمرین کنید و هیچ راهی جز این ندارید. هیچ فردی در هیچ کجای دنیا با خواندن مقاله یا شنیدن نکاتی از یک دوست، خود بخود به یک سخنور تبدیل نمیشود. حتی ذره ای هم بهبود در وضع بیان خود نخواهید داشت اگر این نکات را در عمل به کار نبندید.
برای رشد سریع نحوه بیانتان، چندین تمرین عملی را در اینجا آورده ام که مطمئنم اگر عمل کنید، قطعا جواب میگیرید.
تمرینی برای شفاف صحبت کردن
اولین تمرین مربوط به ادای صحیح حروف است. این تمرین به شدت موثر و کاربردی است. اگر این تمرین را خوب انجام دهید ، اثرات آنرا طی چند روز خواهید دید. (البته اثر اولیه آن را بعد از چند بار تمرین اولیه خواهید دید) در این تمرین ما صحبت کردن در شرایط سخت را تجربه خواهیم کرد. اساس این تمرین اینست: اگر ما در شرایطی سخت بتوانیم شمرده صحبت کنیم، در شرایط عادی “شمرده سخن گفتن” برایمان یک بازی خواهد بود.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
برای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز روانشناسی طلوع با شماره 09197166734 و 07132360878 تماس بگیرید.
نحوه تمرین:
برای شروع کار باید یک جسم مزاحم مانند خودکار را به صورت افقی در میان دندانهای خود قرار داده و با اندک فشاری آن را با دندان بگیرید. در این حالت باید یک پاراگراف از متنی دلخواه را بخوانید و سعی کنید که تمامی حروف شنیده شوند. و تمامی کلمات به درستی ادا شوند. برای اطمینان از درستی بیان خود از یک دوست کمک بگیرید.
تمرینی برای درست کردن تن صدای خود
در بخش قبل گفته شد که تن صدا نقش مهمی را در خوب حرف زدن دارد. برای این که کلام ما تاثیر درستی داشته باشد، باید تن صدای درستی هم داشته باشیم. در هر موقعیتی باید تن صدای مناسب آن را داشته باشیم.
نحوه تمرین:
در این بخش باید از حواس خود بهره بگیرید. در هر موقعیتی که هستید (یک رابطه عاطفی، رابطه دوستانه، در حال خرید از یک فروشگاه و …) باید بر روی تن صدایی که دارید متمرکز شوید. یعنی در حین صحبت کردن باید حواستان به تن صدایتان باشد و در هر موقعیتی، تن صدای متناسب با همان را بروز دهید.
این تمرین نیاز به توجه و تمرکز دارد که البته بعد از چند بار تمرین، برای شما بسیار آسان خواهد شد.
تمرین مکث مناسب
این تمرین مربوط به این است که هرگونه استرس را از بیان خود دور کنیم. این تمرین را با یک دوست یا با استفاده از دستگاه ضبط صدا یا یک گوشی همراه انجام دهید.
نحوه تمرین:
باز هم مربوط به خواندن یک پاراگراف از یک متن است. اما اینبار باید در جای مناسب جمله، در محل ویرگول، یا در جایی که نیاز به توجه مخاطب است مکث کنید. جمله ها را بخوانید، جایی که نیاز میبینید مکث کنید و سپس ادامه دهید. بعد از اتمام جملات بلافاصله جمله بعد را شروع نکنید. و بین کلمات نیز مکث کوتاهی داشته باشید.
انجام این تمرین به تسلط بیانی شما بسیار کمک میکند. این تمرین را میتوانید جلوی آینه انجام دهید.
تمرین برای رفع یکنواختی
برای اینکه بدانیم چگونه خوب صحبت کنیم اما مخاطب احساس خستگی نکند از این تمرین جهت رفع یکنواختی کلام استفاد کنید. برای اینکه کلام شما آهنگین به نظر برسد و مدتها برای مخاطب صحبت کنید و او هرگز احساس خستگی نکند، این تمرین را مدام انجام دهید.
نحوه تمرین:
از یک دستگاه ضبط صدا استفاده کنید. این بار پاراگرافی را انتخاب کرده و با هدف بالا و پایین کردن آهنگ و بلندی صدا بخوانید. البته اینکار را برای تاثیر گذاری بیشتر انجام دهید. و بی مورد صدا را قوی یا ضعیف نکنید. جایی که نیاز به تاکید است قدرت صدا را کمی بالا برده و وقتی نیاز به توجه است قدرت صدا را پایین بیاورید و مکثها را بیشتر کنید. اینقدر به صدای ضبط شده خود گوش دهید که جذاب بنظر برسد.
از چه ابزاری برای تمرین خوب حرف زدن استفاده کنم ؟
اولین ابزار برای خوب حرف زدن یک خودکار، مداد (یا یک وسیله بهداشتی تر، اگر با این دو مورد مشکل دارید!) است.
آینه دوست شماست!! وسیله بعد استفاده از آینه برای تمرین مقابل آن است. تمرین جلوی آینه تسلط و اعتماد به نفس شما را در مکالمات بالاتر میبرد.
وسیله بسیار مهم بعدی استفاده از یک دستگاه ضبط صدا است. این وسیله بسیار کمک کننده و کاربردی است. تا زمانی که صدای ضبط شده خود را نپسندیده ایم، هنوز یاد نگرفته ایم که چگونه خوب صحبت کنیم. پس از دیگران انتظار لذت بردن از آن را نداشته باشید. پس هربار که تمرین میکنید، صدای خود را ضبط کرده و به آن گوش دهید، تا بتوانید نواقص آن را رفع کنید.
چه زمانی و برای چه مدت تمرین کنم؟
برای خوب حرف زدن، بسته به اینکه در کدام قسمت صدایتان دارای مشکل هستید، این تمرینها را اولویت بندی کنید. اما دقت داشته باشید که برای هرکدام کمتر از 10 دقیقه در روز وقت نگذارید. فن بیان شما فقط و فقط با تمرین درست، رشد چشمگیری خواهد داشت.
بهترین زمان تمرین هم میتواند صبح ها باشد یا عصر. آنهم بستگی به خودتان دارد که چه ساعتی در شبانه ورز راحت هستید.
فن بیان فقط مربوط به ژنتیک افراد نیست. بلکه یک مساله کاملا آموختنی است. تجربه این را ثابت کرده است که تمرین و تکرار، قهرمانهای خوبی در فن بیان ساخته است. برای سخنور شدن باید این راه را طی کنید و هرگز خسته نشوید.
تمرین کنید، صدای خود را ضبط کنید و هر روز بهبود (هرجند اندکی) در آن حاصل کنید. تا ببینید چه معجزه ای رخ خواهد داد. و شگفتی آن را ببینید.
بیان درست، زندگی بهتر
خوب حرف زدن فقط برای عالی بودن در شغلی یا تحصیل نیست! اگر یاد بگیریم که چگونه خوب حرف بزنیم در روابط خانوادگی و عاطفی نیز بسیار کاربردی است. در روابط روزمره با همسایه، همکار، دوست و … هم بسیار مفید است. در این نوشته، روش خوب حرف زدن را با هم دیدم و بررسی کردیم. روشهای تمرین را هم دیدم. تمرین زیاد و درست شما را به سخنورانی قهار تبدیل خواهد کرد.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
برای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز روانشناسی طلوع با شماره 09197166734 و 07132360878 تماس بگیرید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
اطلاعات مقدماتی درمان با نوروفیدبک از صفر
20 بازدید
-
بهترین مرکز نوروفیدبک شیراز | هزینه جلسه | آموزش اخذ خدمات
233 بازدید
-
هیپنوتیزم: راهی شگفتانگیز برای تحول فردی
32 بازدید
-
چرا هیپنوتیزم بهترین ابزار برای تحول خودمان است؟
47 بازدید
-
احساس میکنیم کودکمان ضریب هوشی کمتری نسبت به همسالانش دارد، یک روش عملی و جالب برای ارتقاء هوش کودکان
45 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید