یک روانشناس و مشاور چه تفاوتی با هم دارند؟

بیشتر افراد در مواقع سخت و مشکلات احتیاج دارند که با کسی مشورت کنند تا بتوانند درست تصمیم بگیرند و مشکلاتشان را حل کنند. اما در این میان نمی دانند که برای حل مشکل خود باید به روانشناس مراجعه کنند یا مشاور. اکثر افراد تفاوت روانشناس و مشاور را نمیدانند و فکر میکنند برای مشکل شان به هرکدام که مراجعه کنند فرقی ندارد ، اما روانشناسی و مشاوره دو رشته تحصیلی کاملا متفاوت نسبت به یکدیگر است. ما در این مقاله به طور خیلی خلاصه تفاوت میان روانشناس و مشاور را بیان خواهیم کرد.
• روانشناس و مشاور چه کسی است؟
همانطور که گفته شد روانشناس و مشاور کاملاً با هم متفاوت هستند. در حقیقت مشاور با یادگیری علم و فنون روانشناسی به فرد کمک میکند که در تمام مراحل زندگی خود و شرایط سخت و مشکلاتش بهترین تصمیم را بگیرد و از آن شرایط قبول کند. وظیفه اصلی یک مشاور این است که از وقوع مشکلات و شرایط سخت با راه کارها و روشهایی که در اختیار مراجعین خود قرار می دهد جلوگیری کند اما زمانی که مشکلات به وجود آمد باز هم میتواند تا حدودی در حل آن ها کمک کند. ولی اگر متوجه شد که مراجع خود دارای اختلالات روانی مثل افسردگی ، اضطراب و … می باشد او را به یک روانشناس حاذق ارجاع می دهد. در واقع روانشناسان علاوه بر اینکه میتوانند مشاورههای کارآمدی به مراجعین خود بدهند ، میتوانند اختلالات روانی که فرد به آن دچار شده است را به صورت ریشهای حل کنند.

• چه زمانی به مشاور و چه زمانی به روانشناس مراجعه کنیم:
اگر بخواهیم به صورت مختصر در مورد این مسئله صحبت کنیم باید بگوییم شما زمانی که زندگی عادی خود را می کنید و فقط یک موضوع یا مسئله کوچک ذهنتان را مشغول کرده و احتیاج به یک تصمیم درست دارید میتوانید به مشاور مراجعه کنید و با گرفتن مشاوره در زمینه مشکل خود آن را خیلی سریع و راحت حل کنید.
اما اگر مشکل و مسئله ای از گذشته وجود داشته و هنوز در زندگی شما نقش دارد و زندگی عادی شما را مختل کرده است ، بهتر است به یک روانشناس حرفه ای مراجعه کنید و با استفاده از راه کارها و درمان هایی که در اختیار شما قرار می دهد مشکلاتتان را حل کنید.

* در یک جمعبندی کلی میتوان گفت روانشناسی و مشاوره دو رشته مجزا هستند که در دانشگاه تدریس می شوند ولی دروس مشترک زیادی با هم دارند که همین امر باعث همپوشی حیطه کاری دو رشته شده است. اما به طور کلی پیشنهاد می کنیم اگر در یک تصمیم گیری دچار تردید هستید و نمی دانید چه کاری درست است می توانید به یک مشاور مراجعه کنید و بهترین تصمیم را بگیرید. اما اگر احساس می کنید که مشکلات شما به طور جدی به زندگی عادی تان لطمه وارد کرده است یا دچار نوعی اختلال روانی شده اید حتما به یک روانشناس خوب مراجعه کرده و درمان شوید.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید