منظور از روانشناسی شخصیت چیست؟
علم روانشناسی شاخه های زیادی دارد که هر کس بنا به علاقه و مهارتی که دارد در یکی از این شاخهها تحصیل میکند. روانشناسی شخصیت یا همان شخصیت شناسی یکی از شاخههای علم روانشناسی می باشد که مورد استقبال خیلی از افراد قرار دارد. در روانشناسی شخصیت به مطالعه در مورد رفتار ، افکار، احساسات و … هر فرد پرداخته میشود. در حقیقت همان خصوصیاتی که باعث تفاوت میان افراد میشود. روانشناسان در شاخه شخصیت شناسی همچنان در حال تحقیق و بررسی هستند و هر کدام بنا به در نظر گرفتن جنبه ای از شخصیتها نظریه متفاوتی دارند.
واژه شخصیت به خصوصیات و ویژگیهای اخلاقی فرد اطلاق میشود که معرف رفتار و ذات درونی می باشد. از جمله خصوصیاتی که شخصیت فرد را شکل میدهد می توان به طرز فکر ، خلاقیت ، احساسات ، عادتها و … اشاره کرد.
• روانشناسی شخصیت چیست؟
همانطور که گفته شد هر یک از افراد شخصیت درونی و ذاتی دارند که اخلاق رفتار و سایر خصوصیات او نیز بر اساس آن شکل میگیرد. روانشناسی شخصیت نیز به شاخهای از روانشناسی گفته میشود که ویژگی ها و خصوصیاتی از افراد که در گذر زمان تغییر نمیکنند را مورد بررسی قرار میدهد و خصوصیات شخصیتی هر یک از افراد را با هم مقایسه می کند.
• نشانه ها و علائم اصلی شخصیت:
۱. شخصیت به وجود آورنده رفتارهای فرد است.
۲. شخصیت از طریق رفتار ، افکار و احساسات افراد نشان داده میشود.
۳. شخصیت یک خصوصیت ذاتی و درونی است که گاهی اوقات تحت تاثیر محیط اطراف ، نیازها و اتفاقات قرار می گیرد.
• تفاوت دیدگاه عموم مردم و علم روانشناسی نسبت به شخصیت:
تفاوت زیادی بین نظر مردم و نظر روانشناسان نسبت به شخصیت وجود دارد.
بر اساس نظر مردم افراد به چند گروه شخصیتی تقسیم میشوند:
۱. با شخصیت
۲.بی شخصیت
۳. شخصیت خوب
۴. شخصیت بد
اما از نظر روانشناسی همه افراد دارای شخصیت می باشند که طبق علم روانشناسی باید مورد بررسی قرار بگیرد و ذات درونی افراد طبق این شخصیتها مشخص میشود.
• روانشناسان روش های زیادی را برای مطالعه و بررسی شخصیت ها قرار دادهاند که ۲ مورد از آن را بیان خواهیم کرد:
۱. بررسی و تحقیقات بالینی:
در این روش شخصیت انسانها بر اساس اطلاعات و تحقیقاتی که طی طول درمان از بیماران به دست آمده مورد بررسی قرار میگیرند. نکته ی مهمی که در این روش وجود دارد ، با توجه به اینکه شخصیت ها بر اساس تحقیقات انجام شده مورد بررسی قرار می گیرند کار بسیار سخت و دشواری است.
۲. راه و روش های تجربی:
این روش علمی ترین روش تحقیق و بررسی شخصیت افراد می باشد. در این روش روانشناس بر اساس نظریه ی مورد نظرش و نتایجی که به دست می آورد شخصیت فرد را تشخیص می دهد. گاهی این روش بسیار پیچیده و دشوار میشود و آن زمانی است که هیجانات ،انگیزه ها و تمایلات فرد مورد نظر روانشناس باشد.
* شخصیت شناسی یکی از حوزه ها و دسته های پیچیده و دشوار علم روانشناسی به حساب میآید. به روانشناسانی که در این زمینه فعالیت دارند پژوهشگر یا مدرس گفته میشود. با گذشت سالهای زیادی که از تحقیق و بررسی شخصیتها میگذرد هنوز روانشناسان به نتیجه واحدی نرسیده اند و نظریه های متفاوتی را ارائه میدهند که هرکدام به گونه ای شخصیت افراد را مورد بررسی قرار میدهد.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
33 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
42 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
159 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید