معرفی چند مورد از شخصیت ها
معرفی چند مورد از شخصیت ها
مشخص است که افراد همانطور که از نظر ظاهر تفاوت های بسیاری دارند از نظر شخصیت نیز با هم متفاوت هستند. آشنایی با تیپ های مختلف شخصیتی در بیشتر مواقع کمک زیادی به ما می کند. یکی به دلیل اینکه بهتر با خود درونیمان آشنا شویم و با آگاهی بیشتری به سمت هدف ها و انتخاب هایمان می رویم و مورد دیگر اینکه در رابطه های اجتماعی کمک زیادی به ما می کند که در مورد دیگران بهتر و اصولی تر تصمیم بگیریم و روی آنها حساب کنیم. ما در این مقاله به معرفی بعضی از این گروهای شخصیتی پرداخته ایم.
در رابطه با تیپ های شخصیتی گوناگون موردهای مهمی وجود دارد و زمانهایی که افراد با رفتارهای روزمره خود درگیر هستند نیاز بیشتری به استفاده از شناخت تیپ شخصیتی خود دارند و معمولا احساس رضایت ،اطمینان و مفید بودن می کنند.
معمولا انسانها سعی میکنند راه و روش هایی را برای دوری یا انجام ندادن فعالیت و کارهایی پیدا کنند که بر خلاف نظر و ایده هایشان است.
تیپ های مختلف شخصیتی انعکاسی از تفکر ها و الگو های ذهنی انسانها است. افراد مختلف می توانند با تمرین در زمینه هایی که ارتباطی با تیپ شخصیتیشان ندارد اعتماد به نفس بیشتری کسب کنند و کارایی بیشتری داشته باشند.
نوع های مختلف شخصیت ها:
1-احساسی یا متفکر
2-شهودی یا حسی
3-درونگرا یا برونگرا
4-ادراکی یا قضاوتی
1-احساسی یا متفکر:
-شخصیت های احساسی نگرش خاصی دارند و معتقدند با توجه به اتفاق نظر گروهی در یک موقعیت یا فعالیت و ارزیابی کردن چیزهایی که برای دیگران اهمیت دارد می توانند تصمیمات بهتری بگیرند. افراد حساس سعی می کنند با کاری که در زمان و شرایطی خاص بهترین نتیجه را دارد و با در نظر داشتن ارزش های مهم انسانی، تصمیم نهایی را بگیرند و عمل کنند.
-شخصیت های متفکر تلاش می کنند که در موقعیت ها و شرایط مختلف بر اساس عدالت تصمیم بگیرند عدالتی که جدا از چیزی که خود و دیگران باور دارند. آن ها اغلب برای حل مسائل بدون در نظر گرفتن نظریه ها و ملاحظاتشان عمل می کنند.
2-شهودی یا حسی:
-این گروه از شخصیت ها حافظه خیلی خوبی دارند و توجه زیادی به جزئیات می کنند و در انجام کار و فعالیت اطلاعات دقیق و جامعی دارند و واقعیت ها و اتفاقهایی را به یاد می آورند که در زمان رخ دادن به نظر نمی آمدند.
-شهودی:آنها غالبا حس ششم قوی دارند و به وسیله آن مطالب را درک می کنند. معمولا به مواردی توجه می کنند که تازه و متفاوت باشند. به احتمالات وابسته به حقیقتها بیشتر از خود حقیقت و واقعیت توجه می کنند.
3-درونگرا یا برونگرا:
-گروه شخصیتی درونگرا قبل از اینکه کاری را انجام دهند تلاش می کنند درک درست و واضحی از آن داشته باشند. آن ها بر روی ایده ها و انگیزه هایی تمرکز می کنند که دنیای خارج را توضیح می دهند.
-برونگراها دوست دارند اقدامی کنند که اتفاق هایی در خارج و بیرون رخ دهد. آن ها با محیط بیرون ارتباط خوبی دارند و احساس رضایت می کنند.
4-ادراکی یا قضاوتی:
-شخصیت هایی با ویژگی ادراکی انعطاف پذیر و غیر قابل پیش بینی هستند. آنهادوست دارند همه چیز را همانطور که هست درک و بپذیرند و تلاش می کنند خود را با شرایط وفق دهند. افرادی کنجکاو که از تجربیات جدید لذت می برند.
-انسانهای با خصوصیت قضاوتی، افرادیی منظم هستند و ترجیح می دهند که همیشه برنامه ریزی داشته باشند و مشکلات را سازماندهی و حل کنند و از این نگرش در محیط های بیرون استفاده کنند.
* سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید