علت ناامیدی چیست و چطور از آن رها شویم
علت ناامیدی چیست و چطور از آن رها شویم
در عصر پر استرس و اضطراب امروز یکی از مخرب ترین مسائلی که شخصیت را به سمت نابودی میکشاند،حس ناامیدی است.ناامیدی به معنی بی انگیزه شدن و دلسرد شدن نسبت به موضوعی خاص یا آینده است که مشکلات روحی و روانی بسیاری را برای اکثر شخصیت ها به وجود می آورد .اساسی ترین موردی که باعث به وجود آمدن این احساس در شخص میشود ،نداشتن شناخت کافی و کم ارزش دانستن خود است.
برای اینکه بتوانید با ناامیدی مقابله کنید و این حس را از بین ببرید باید دلیل به وجود آمدن این حس را مشخص کنید سپس برای حل این مشکل اقدام کنید .در ادامه با ما همراه باشید تا 6 مورد از اساسی ترین آنها را بیان کنیم:
1-اسیر شدن:
دو نوع از اسارت در شخصیت ها وجود دارد:
-اسارت جسمی:مانند کسی که در محلی زندانی شده است و کاری از دستش بر نمی آید.
-اسرات ذهنی:در این مورد فرد نمیتواند فکر و ذهنیت خود را از عوامل بیمارگونه آزاد کند و روح و روان سالم تری داشته باشد.
2-نداشتن انگیزه:
هنگامی که انگیزه خوب و مناسبی در شخص وجود نداشته باشد،نمیتواند به سوی رشد و تکامل قدم بردارد و زندگیش را بسازد.
3-خود را از دست رفته میدانند:
به عقیده این دسته از شخصیت های ناامید،آنها به نوعی با دیگر افراد فرق دارند.آنها همیشه به دلیل ترس از پذیرفته نشدن توسط دیگران و رنجی که از این موضوع میکشند،ترجیح میدهند کناره گیری کنند و این باعث به وجود آمدن احساس تنفر نسبت به خود و کم ارزش دانستنشان میشود.
4-زیر سلطه افراد دیگر بودن:
اینکه همیشه تحت سلطه دیگران قرار بگیرند خود باعث به وجود آمدن حس ناامیدی نسبت به خود و آینده می شود و شخص توانایی هیچ کاری را به تنهایی ندارد.
5-بیچارگی و درماندگی در زندگی:
شخصیت هایی که به طور مداوم تحت فشار های روانی و اتفاقات ناخوشایند قرار میگیرند،وقتی در مقابل مشکل تازه ای قرار میگیرند حسی جز درماندگی ندارند و نمیتوانند به تنهایی از پس آن بر بیایند و در نتیجه نسبت به موضوع به کل ناامید میشوند.
6-محدود شدن:
شخصیت هایی که به هر دلیل از جمله وضعیت مالی نامناسب ،توانایی حل مشکلات و مسلط شدن بر آنها را ندارند،به شدت احساس ناامیدی میکنند و خود را در همه امور ناکارآمد میدانند.
*دو راه حل مفید برای رهایی از نامیدی:
-ناامیدی ناشی از اتفاقات تداعی کننده مرگ:
معمولا کسانی که در معرض بیماری های سخت و طاقت فرسا قرار میگیرند یا سن بالایی دارند،امید خود به زندگی و برگشت به حالت عادی را به کل از دست میدهند و این باعث میشود که زودتر از بین بروند اما اگر روحیه خود راحفظ کنند و در مورد بیماری خود بیشتر تحقیق کنند و زمان بیشتری را برای درمان آن اختصاص دهند و روحیه و انرژی مثبتی نسبت به آن داشته باشند،میتوانند به راحتی بیماری را پشت سر گذاشته و به زندگی نرمال خود برگردند.
-ناامیدی ناشی از ناتوانی در کارها:
گروهی از شخصیت ها به دلیل اینکه شناخت کافی نسبت به خود ندارند و نکات مثبت و منفی خود را نمیدانند و از توانایی ها و استعدادهایشان بی اطلاع هستند،خود را بی ارزش میدانند و لایق بهترین ها نمیدانند.این اشخاص برای رهایی از این افکار میتوانند فهرستی از نقاط مثبت خود تهیه کنند و همیشه آنها را مرور کنند و در ذهن خود ثبت کنند.با این کار کم کم نقاط منفی وجودشان کم رنگ میشود و از بین میرود و حس ناامیدی و درماندگی نسبت به مسائل از آنها دور میشود و انگیزه های جدید و تازه ای برای ادامه زندگی و انجام فعالیت های گوناگون در آنها به وجود می آید.
*بنابراین شخصیت های مختلف میتوانند با شناخت بهتر خود و تاکید و تمرکز بر نقاط مثبتشان و تمرین کردن بعضی از تکنیک ها،حس ناامیدی را از بین ببرند و زندگی خوبی برای خود بسازند و احساس رضایت و خوشنودی را در خود به وجود بیاورند.
* سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
10 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
20 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
28 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
152 بازدید
-
برنامهریزی روزانه برای کودکان: چگونه یک روتین موثر ایجاد کنیم؟
149 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید