روانشناس بالینی چه کسی است؟
همانطور که در مقاله های پیشین هم گفته شده روانشناسی دارای شاخه ها و رشته های مختلف می باشد که هرکدام به گونه ای به حل مشکلات مردم میپردازند. در این میان روانشناسی بالینی جزء پر کاربردی ترین و مهم ترین شاخه های روانشناسی می باشد. روانشناسی در زمینه های روان شناختی درمانی، درمان نابهنجاری ها ، شناخت و درمان مشکلات رفتاری و عاطفی ، مشکلات خانوادگی و … کمک زیادی میکند. اکثر روانشناسان در زمینه روانشناسی بالینی کار می کنند. در حدود ۹۰ سال است که روانشناسی بالینی به عنوان یک رشته تحصیلی جدا و تخصصی تدریس می شود و در ایران بیشتر روانشناسان در این حوزه تخصص دارند. البته روانشناسی بالینی خود به چند رشته تحصیلی دیگر از جمله اختلالات روانشناسی ، سلامت روانی بزرگسالان و کودکان و … تقسیم می شود.
• روانشناس بالینی کیست؟
روانشناسی بالینی در حقیقت کسی است که با توجه به دانش و تخصصی که دارد به تشخیص بیماری ، پیگیری درمان ، انجام مشاوره ها و آموزشهای مناسب ، کنترل و نظارت کردن سایر روان درمانگر ها و مدیریت رواندرمانی ها می پردازد.
روانشناس بالینی با انجام تست های روان شناختی و سایر تحقیقات آزمایش هایی که بر روی مراجع خود انجام میدهد میتواند به بیماری روانی او پی ببرد و با توجه به دانش خود روش ها و روشهای موثری که می داند بهترین درمان را برای مراجع خود در نظر بگیرد.
روانشناسان بالینی علاوه بر مطب خصوصی خود معمولاً در بیمارستان ها ، مراکز مشاوره ، زندان ها ، دادگاهها ، مدارس ، دانشگاهها ، کودکستان ها ، خانه سالمندان و … مشغول به کار هستند.
• برخی از اختلالات روانی که برای درمان آن باید به روانشناسان بالینی مراجعه کرد:
۲.اختلالات شخصیتی
۳. افسردگی
۴. مشکلات جنسی
۵.روان پریشی ها
۶. وجود ناسازگاری ها.
• تفاوت اصلی که میان یک روانشناس بالینی با دیگر روانپزشک ها و متخصص ها وجود دارد این است که روانشناسان بالینی به هیچ عنوان دارو تجویز نمی کنند و فقط با استفاده از روشهای مخصوص و مشاورههای حرفه ای مشکلات مراجعین خود را حل خواهند کرد.
* روانشناسان بالینی باید از نظر روحی بسیار قدرتمند باشند و دید جامع و کاملی داشته باشند و بتوانند رفتارهای نابهنجار مراجع خود را به خوبی تشخیص دهند و بهترین و کاملترین روش درمان را برای بهبود وضعیت مراجعین خود به کار بگیرند.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
32 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
40 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
158 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید