خشت اول محکم برای شروع فن بیان و سخنوری
مرحله نخست برای شروع فن بیان و سخنوری
پیش زمینه کلاس فن بیان در شیراز
بیاختیار به یاد هفت شهر عشق عطار نیشابوری و دو وادی اوّل و دوّم، یعنی طلب و عشق میافتم. کسی که عزمش را جزم کرده که بیان خویش را اصلاح کند، در درجهی اول باید از صمیم قلب بخواهد و همت کند و از آنگذشته به این مهارت عشق و علاقهی وافر داشته باشد. دیگر اینکه احساس نیاز نماید و با تمام وجود خواهان ترک عادات مزمن و ناپسند گذشته باشد. در پایان، در راهی که قدم میگذارد، صرف وقت نماید و با دید باز و شناخت کامل پا به عرصه بگذارد.
اطمینان داشته باشید کسی که بهبود فن بیان در دستور کارش قرار گیرد و همواره در این اندیشه باشد، مطمئناً به هدفش میرسد. پیش از هر چیز، مراحل مطرح شده، راه گشای این تحول است.
مراحل شروع فن بیان و سخنوری
۱- امیدوار بودن
تفکر مثبت حاصل نگرش به زیباییها است؛ اینکه فردی را ملاحظه میکنیم که پس از تمرین و ممارست و توجه و تفکر، با ابزار پشتکار، در بهبود بیان خویش فعالیتهای مؤثر و تحسینبرانگیزی دارد. باید باور داشته باشیم که در هر سن و سال و مرتبهی اجتماعی که هستیم، فراگیری فن بیان، به نحو احسن امکانپذیر میباشد. اولین گام این است که به منفیبافی دیگران بیاعتنا باشیم و بهکار خود برسیم.
۲- تصمیم و اراده
فردی که عمری بهیک روش سخنگفتن عادت کرده، برای تغییر آن، باید مجدانه همت نماید. هنگامیکه بتوانیم انرژی و احساس را یکجا درهم ادغام کنیم، گام بزرگی جهت بهبود بیان برداشتهایم. در این کتاب روشهای مناسب بهینهسازی در محاوره را معرفی خواهیم کرد.
۳- نظم و ترتیب
نظم نخستین دستور آسمانی است. درواقع یکی از ابزارهای کارآمد و تعیینکننده در هر فعالیتی، نظم و ترتیب و عملکرد مرحلهبهمرحله مطابق اصول منطقی و مدوّن و توان شخصی میباشد. بهعنوان نمونه، تمرینات بالا بردن بازده تنفس و صداسازی، مانند هر ورزش دیگری باید بر مبنای حرکات علمی و مفید تأیید شده اجرا گردد. کلیهی مشاهیر جهان دارای عادت پسندیدهی نظم فکری بودهاند و ذهن خود را بهدقت برنامهریزی میکردند.
۴- پشتکار
همانگونه که یک نقاش، آنچه را که تصوّر میکند، باید بتواند بهراحتی بکشد و مشابه آن، نویسنده بر روی کاغذ بیاورد و موسیقیدان در آهنگ یا سمفونی و… انسان نیز، آنچه را که در نظر دارد، باید بتواند بهراحتی بر زبان بیاورد.
پیشنیاز این کار، پشتکار و ممارست است که ضمن آن فرد بهتدریج پی میبرد مهارتهای مفید دیگری نیز، کسب نموده است. در بخشهای بعدی کتاب، تمرینهای مختلفی ارائه گردیده که در بسیاری اوقات به سهولت قابل اجرا میباشد؛ مهم آن است که بهصورت روند و عادت درآیند.
در کلاسهای نویسندگی به هنرجویان توصیه میکنم: «پیش از نوشتن هر مطلبی، ابتدا باید بتوانید آنرا بهخوبی بیان کنید»؛ بنابراین نتیجه میگیریم، فردی که بیان گیرایی دارد، برای نویسندهشدن هم، یک گام جلوتر است.
به یاد دارم یکی از دوستان در برگشت از مأموریتی به دیدارم آمد و حدود یک ساعت، داستان مسافرتش را -بهقول معروف از سیر تا پیاز- تعریف کرد. بعد با حالت استیصال پرسید:
-نمیدانم گزارش را چگونه تدوین نموده و به وزارتخانه تحویل دهم؟
با خونسردی گفتم:
-همانگونه که برایم تعریف کردی!
-آخر…جملهبندیها، نکات دستوری و…
-ده بار پاکنویس کن!
شاید ساده بنظر برسد اما فقط مرور و به خاطر سپاری همین ۴ نکته فوق طی کلاس فن بیان در شیراز تاثیر دوره فن بیان و سخنوری را برایتان چند برابر میکند.
بسیاری از مشکلات روانشناختی قابل حل هست. برای رزرو وقت روانشناسی بالینی با ما تماس بگیرید: 07132360878
اطلاعات جامع روانشناسان شیراز با ویدئو و نظرات مراجعان
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
33 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
22 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
32 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
42 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
159 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید