توصیه های روانشناسان برای کنترل احساسات
قبل از اینکه مقاله رو بخونی آخرهمین صفحه سوالتو در این مورد از بقیه مخاطبها بپرس و نظر اونها روهم بخون و باهاشون گفتگو کن. نظر و تجربت هرچند ساده میتونه برای خیلیها کمک کننده باشه.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
آیا ما میتوانیم احساساتمان را کنترل کنیم؟ زمانی که درگیر اضطراب و افسردگی هستید ممکن است حس کنید بر احساساتتان کنترلی ندارید. عواطف ممکن است در شما این احساس را به وجود آورند که هیچ سرچشمهای ندارند و اگر این عواطف از آنچه شما فکر میکنید قویتر باشند باعث سردرگمی شما میشوند.
برای مثال ممکن است شما احساسا عصبانیت کنید تنها به این دلیل که شریک عاطفیتان ظرفها را نشسته است.
تقریباً همه افراد چنین لحظهای را تجربه کردهاند. لحظهای که دچار احساسات شدیدی میشوند اما دلیل آن را نمیدانند. در واقع احساسات پاسخ خودکار ذهن به محرکهاست.
مثلاً زمانی که شما توله سگی رها شده را در تبلیغی تلویزیونی میبینید مغز شما شروع به پردازش آن تصویر در سطح ناخودآگاه شما میکند و این پردازش ممکن است باعث احساس غم و اندوه در شما شود.
مثلاً اگر شما داوطلب کمک به پناهگاه سگهای ولگرد باشید ذهن شما به این شرایط عادت کرده و احساساتتان واکنش کمتری نشان میدهد اما اگر به تازگی سگ خود را از دست داده باشید با سیلی از احساسات روبه رو میشوید. اکنون به موضوع «مهارت کنترل احساسات: چگونه احساساتی نباشیم؟» میپردازیم.
هیچ یک از این پاسخها به خودی خود کافی نیست چرا که تصویر کاملی برای شما ایجاد نمیکند. چیزی که منجر به “ذهن خردمندانه” میشود در واقع ترکیبی از ذهن عاطفی و منطقی است که پاسخی متعادل را در رفتار ما ایجاد میکند.
اگر ما به طور معمول پاسخ عاطفی ذهنمان را نادیده بگیریم، شرایط طبیعی ذهن برای پردازش را سرکوب کرده و رویکرد ذهن خردمندانه را از دست میدهیم.در اصل تنها زمانی به تعادل ذهن خردمند دسترسی پیدا میکنیم که آنچه ذهن عاطفیمان به ما میگوید را درک کرده و بپذیریم.
5 راهکار برای پذیرش و مدیریت احساسات که روانشناسان شیراز پیشنهاد میکنند:
1. احساساتتان به شما سرنخ میدهند.
همواره به خاطر داشته باشید که احساسات شما سرنخ مطلبی هستند که ذهنتان میخواهد به شما بگوید. پس درباره آنچه احساس میکنید کنجکاو باشید چرا که احساساتتان شما را در جهت رسیدن به ذهن خردمندانه راهنمایی میکنند. احساسات شما نه تنها سرنخی برای رسیدن به آنچه در ذهن شما میگذرد هستند بلکه شامل اطلاعات حیاتی درباره شما هستند.
2. احساسات نه خوب هستند نه بد.
پاسخهای عاطفیای که شما به صورت خودکار میدهید حاصل عوامل متفاوت از جمله تجربیات گذشته، شرایط فعلی و کیفیت خواب شما خواهند بود. واکنش احساس های شما نمیتواند بهتر یا بدتر از واکنش دیگران باشد. احساس غم یا ترس منفی نیستند بلکه در واقع احساسات بیطرف هستند. اگر در شناخت احساساتتان موفق نیستید میتوانید از روانشناسان و مشاوران شیراز کمک بگیرید.
3. احساسات برابر با رفتارهای شما نیستند.
شاید شما نتوانید احساسات خود را کنترل کنید اما همیشه میتوانید نحوه عکسالعمل نشان دادن خود به این احساسات را کنترل کنید. برای مثال اینکه از دست کسی عصبانی هستید لزوماً به این معنی نیست که با آن شخص دعوا کنید.
زمانی که کسی میگوید بر احساساتش کنترلی ندارد عموماً منظورش این است که بر اعمال ناشی از احساسات خود کنترلی ندارد.
اینکه احساس عصبانیت کنید خیلی خوب است اما تا زمانی که فکر نکنید به خاطر داشتن چنین احساسی مجبورید به صورت کسی مشت بزنید. شما قادرید احساساتتان را پردازش کنید بدون اینکه در راستای آنها اقدامی انجام دهید.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
برای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز روانشناسی طلوع با شماره 09197166734 و 07132360878 تماس بگیرید.
4. افکارتان را تغییر دهید.
در هسته عمیقترین احساسات ما باورهایی هستند که آنها را به حرکت درمیآورند. مثلاً زمانی که حس میکنید چیزی را از دست دادهاید غمگین میشوید، زمانی که از هدفتان دور میشوید عصبانی میشوید و زمانی که فکر میکنید اتفاق خوبی قرار است بیافتد خوشحال میشوید.
اگر دقت کنید متوجه میشوید که با تغییر افکارتان شاید نتوانید شرایط را تغییر دهید اما حداقل میتوانید روش تاثیر این شرایط روی خودتان را تغییر دهید. با تمرین میتوانید افکاری را که منجر به ناراحتی شما میشوند را با افکاری که در شما حس رضایت یا خرسندی ایجاد میکنند جایگزین کنید.
افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است فکر کنند که گفتههایشان نزد دیگران احمقانه است و مدام در حال گاف دادن هستند. با کمک درمانگر مناسب و مشاور خوب در شیراز میتوان به آنان روشهایی را آموخت تا در این شرایط بتوانند آرامش خود را حفظ کنند و به این درک برسند که مردم دیگران را چندان قاطعانه قضاوت نمیکنند.
5. دایره توجه خود را تغییر دهید.
ممکن است شما مرتباً نسبت به اطرافیانتان احساس حقارت کنید چرا که پیش خودتان فکر میکنید آنها همیشه عالی هستند و یا در باشگاه بدنسازی ایستادهاید که ناگهان متوجه میشوید کسی در وزن و هیکل شما میتواند وزنههایی سه برابر سنگینتر از وزنههای شما را بلند کند.
دکتر معین خلیلی متخصص روانشناسی بالینی و شخصیت
در این مواقع شما مانند آهنربایی به این صحنهها جذب میشوید و نمیتوانید نگاه سرشار از تعجب و غبطه خود را از آنها بردارید. اما اگر بتوانید نقطه ثقل توجهتان را تغییر دهید و مثلاً به افرادی که وزنههایی سبکتر از شما میزنند توجه کنید در اصل توانستهاید که به تواناییهای خود بیشتر اعتماد کنید.
کار بهتری که میتوانید در این شرایط انجام دهید این است که بر روی کاری که در حال انجام دادنش هستید تمرکز کنید. در این صورت مقداری از انرژی که از دست دادهاید را دوباره بدست میآورید.
زمانی که شروع کنید احساساتتان را به عنوان سرنخی از سوی ذهنتان بپذیرید و خودتان را بابت آنچه احساس میکنید قضاوت نکنید در واقع توانستهاید این قدرت انتخاب را بدست آورید که به هر رفتاری چه واکنشی نشان دهید.
شما در این حالت توانستهاید ذهن عاطفی و عقلانی خود را با یکدیگر ترکیب کرده و بهترین تصمیمگیری را برای خود انجام دهید.بنابراین پاسخ سوالی که در شروع این مقاله مطرح شد منفی است. ما نمیتوانیم احساساتمان را کنترل کنیم! اما میتوانیم رفتار ناشی از این احساسات را کنترل کنیم. در واقع ما با پذیرفتن احساسات خود میتوانیم مانع از این شویم که احساسات، ما را کنترل کنند.اگر احساس می کنید در این زمینه با مشکل مواجه شدهاید و برای مدیریت رفتارهای ناشی از احساساتتان به کمک نیاز دارید می توانید از مشاوران و روانشناسان شیراز کمک بگیرید و از خدمات درمانگران متخصص بهره بگیرید.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
برای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز روانشناسی طلوع با شماره 09197166734 و 07132360878 تماس بگیرید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
ترک گریه باصدای بلند در کودک با روش های عملی
29 بازدید
-
۷ توصیه تضمینشده به والدین کودکان دچار ترس از تنهایی و تاریکی
17 بازدید
-
۳ روش کاربردی به شدت حیاتی به والدین کودک لجباز که جلوی تخریب آینده کودک را میگیرد
25 بازدید
-
۱۷ روش کاربردی و عملی برای پایان دادن به قهر بین زن و شوهر
37 بازدید
-
تکنیکهای مدیریت زمان برای کودکان: تعادل بین بازی، مطالعه و استراحت
156 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید