توصیه روانشناسان شیراز قبل از تصمیم گرفتن به طلاق
قبل از اینکه مقاله رو بخونی آخرهمین صفحه سوالتو در این مورد از بقیه مخاطبها بپرس و نظر اونها روهم بخون و باهاشون گفتگو کن. نظر و تجربت هرچند ساده میتونه برای خیلیها کمک کننده باشه.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
رای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز روانشناسی طلوع از طریق تلفن های ثابت از کل کشور با شماره 09015012500 و 07132360878 تماس بگیرید.
بسیاری از زوجین ممکن است چند ماه یا چند سال بعد از ازدواج خود تصمیم برای طلاق داشته باشند چراکه مسائل و مشکلات مختلفی باعث شده که نتوانند به زندگی ادامه دهند. اما آنچه که اهمیت دارد این است که زوجین قبل از هرگونه تصمیم گیری باید به یکسری نکات توجه کنند و خود را از لحاظ ذهنی آماده هرگونه شرایط سخت و ناراحت کنندهای نمایند. در این مسیر مسلما شما نیاز مبرم به کمک یک روانشناس و متخصص خوب در شیراز دارید چراکه احساسات شما ممکن است مانع هرگونه تصمیم گیری درست شود. در ادامه به بررسی نکاتی که باید به آن توجه کنید خواهیم پرداخت پس همراه ما باشید.
تصمیم برای طلاق
شروع زندگی مشترک برای همه افراد موضوعی بسیار شیرین است. زوجها معمولا آرزوهای شیرینی برای ادامه زندگی دارند. روزهای اول بسیاری از ما خود را افرادی صبور و مهربان میشناسیم که میخواهیم یک عمر با خوبیها و بدیهای طرف مقابل زندگی کنیم. با اینحال گذشت زمان، به برخی از زوجین این واقعیت را نشان میدهد که آنها قادر به ادامه زندگی نیستند. در چنین شرایطی چه میتوان کرد؟
یکی از دشوارترین مراحل، زمانی است که شما با خودتان در جدال هستید که چه تصمیمی درست است. شما احتمالا از سویی به این فکر میکنید که ادامه زندگی به صلاحتان نیست. از طرفی دیگر ممکن است احساس کنید درست کردن شرایط و یا تحمل برخی چیزها، وظیفه شماست. شاید علاقه به طرف مقابلتان و خاطرات مشترکی که با هم دارید، یک مانع جدی در راهتان باشد. توانایی تصمیم گیری درست و منطقی در این شرایط و تسلیم احساسات نشدن، یکی از مهمترین مسائل در این زمینه است. در عین حال تصمیم گیری که صرفا بر اساس منطق باشد و احساسات در آن جایی نداشته باشند، بسیاری از مواقع به ضرر ادامه حیات زندگی مشترک خواهد بود. در نتیجه لازم است سنجیده و درست تصمیم بگیرید.
انواع تصمیم برای طلاق:
تصمیم گیری متقابل
در برخی از زوج هایی که به مشاوران شیراز مراجعه میکنند، تصمیم گیری برای جدایی و قطع ارتباط تصمیمی متقابل است. آنها در یک گفتوگو باهم به این نتیجه میرسند که از نظر هردوی آنها زندگی مشترکشان به پایان رسیده است و برای جدایی آمادهاند. اگرچه این شرایط نیز نیازمند در نظر گرفتن برخی نکات است، با اینحال تعارض و اضطراب کمتری را در فرد ایجاد میکند.
تصمیم گیری یک جانبه
دشوارترین شیوه تصمیمی گیری برای طلاق، زمانی است که صرفا یکی از زوجین، بدون آنکه با دیگری صحبت کند به این موضوع فکر میکند. در این حالت نیروهای مختلفی شما را به سمت خود میکشد. از یک طرف نسبت به زندگی مشترک و طرف مقابل احساس تعهد میکنید و از سویی احساس میکنید راهی برای ادامه باقی نمانده است. در این میان اگر شما صاحب فرزندانی نیز باشید، توجه به آیندهای که در انتظار آنهاست؛ تصمیم گیری در زمینه طلاق را برایتان دشوارتر خواهد کرد.
در تصمیم گیری برای طلاق باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
1. هنگام تصمیم گیری برای طلاق افکار اشتباه را دور بریزید
اگرچه بسیاری از دیدگاهها در زمینه زندگی مشترک و جدایی در سالهای اخیر، تغییرات بسیاری داشته، با اینحال بسیاری از ما در پس ذهنمان به طلاق نگاه خوبی نداریم. طلاق برای بسیاری از بانوان به این معناست که آنها به اندازه کافی برای نگهداشتن زندگی تلاش نکرده و یا زن زندگی نبودهاند. فرهنگ ایرانی، زنانی که با هر سختی و مشکلی با همسرشان زندگی میکنند و هر دشواری را تحمل میکنند، به عنوان الگوی مطلوب در نظر دارد. برای مردان نیز، طلاق معمولا قضاوتهای اشتباهی را به همراه دارد. معمولا این دسته از آقایان به عنوان افرادی که کاردانی لازم برای مدیریت و کنترل یک زندگی را نداشتهاند شناخته میشوند.
اگرچه وفاداری به یکدیگر و همراه بودن در تمام شرایط زندگی یکی از وظایف اعضای خانواده، در تمامی فرهنگها است؛ با اینحال به خاطر داشته باشید که میان وفاداری و تحمل کردن شرایط تفاوت بسیاری وجود دارد. وفاداری یک تمایل ذاتی است یعنی اینکه شما از درون تمایل به انجام این کار دارید. در عین حال، تحمل یک احساس بیرونی است. شما تمایلی ندارید که با شرایط کنار بیایید اما به دلایلی نظیر عذاب وجدان، حرف مردم یا بسیاری مسائل دیگر، شرایط را تحمل میکنید. همچنین تحمل یک وضعیت یک جانبه نیز هست. شما معمولا به صورت متقابل این احساس را دریافت نمیکنید و شاید به همین خاطر از درون قلب خودتان، به وفاداری تمایل ندارید.
اگر در حال تصمیم گیری برای طلاق هستید احتمالا این نکته ذهن شما را به خود درگیر کرده است که تا چه حد نسبت به زندگی مسئول هستید چرا که فرهنگ ما، به نوعی تمامی ما را به ادامه زندگی تشویق میکند. در این شرایط توصیه میشود با خودتان صادق باشید و از مشاوران و روانشناسان شیراز کمک بگیرید.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
برای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز روانشناسی طلوع با شماره 09197166734 و 07132360878 تماس بگیرید.
2. به کارهایی که برای بهتر شدن زندگی انجام دادهاید فکر کنید
طلاق هرگز نباید به عنوان اولین راهکار در نظر گرفته شود. اگر با طرف مقابلتان مشکلاتی دارید ابتدا سعی کنید این مشکلات را حل کنید. صادقانه از خودتان بپرسید تا امروز برای بهبود وضعیت و برطرف شدن مشکل چه کارهایی انجام دادهاید؟
اگر در این زمینه راههای نرفتهای وجود دارد، توصیه میکنیم این راهها را امتحان کنید. این مسیر اگرچه باعث طولانی شدن زمان و به تعویق افتادن طلاق میشود، با این حال دو فایده مهم دارد. نخست اینکه شاید با انجام برخی راهکارها برای حل مسئله، از تصمیم برای طلاق منصرف شدید. همچنین در صورت انجام دادن این کارها، در آینده از تصمیمتان پشیمان نخواهید شد و مطمئنید که همه راهها را امتحان کردهاید.
3. مشورت گرفتن هنگام تصمیم گیری برای طلاق
کمک گرفتن از افراد آگاه و دلسوز به ویژه مشاورین خانواده در شیراز ، به شما کمک خواهد کرد تا جنبههایی را که نادیده گرفته بودید، مورد بررسی قرار دهید. همچنین مشورت با روانشناسان و مشاوران شیراز میتواند بسیاری از تردیدها و ترسهای شما را به یک مسیر درست هدایت کند.
4. احساسات را کنار بگذارید
خاطرات مشترک، علاقمندی، احساس ترحم برای اینکه بعد از ما چه اتفاقی برای طرف مقابل خواهد افتاد و مسائلی از این دست، از جمله دلایلی هستند که شما را به ماندن در زندگی تشویق میکنند. به خاطر داشته باشید که تصمیم گیریهای احساسی اگرچه برای مدت کوتاهی به شما احساس لذت میدهند با این حال دوامی ندارند و شما به زودی همه دلخوریها و مشکلات را مجددا احساس خواهید کرد. به همین خاطر سعی کنید هنگام تصمیم گیری این عوامل را دخالت ندهید.
اجرای یک تکنیک به شما کمک میکند تا احساسی تصمیم نگیرید. برای این کار میبایست، احساسات را در مقابل منطق قرار دهید و ببینید تمایل شما به سمت کدام یک از آنهاست. برای مثال اگر بابت سرنوشت همسرتان بعد از جدایی، نگران هستید. یک سوال از خودتان بپرسید که بین سرنوشت خودم و همسرم، کدام یک مهم تر است؟ اگر مجبور به انتخاب یکی از آنها باشم، اولویت با کدام است؟
5. در نظر گرفتن مجموع نکات مثبت و منفی
بر روی یک کاغذ، دو ستون ایجاد کنید. در یک ستون ویژگیهای مثبت جدایی از همسرتان را بنویسید، در ستون مقابل تمام ویژگیهای منفی این جدایی را یادداشت کنید. اکنون به هرکدام از نکاتی که در ستون ویژگیهای مثبت نوشتهاید، بین 1 تا 10 نمره دهید و مجموع را به دست آورید. همین کار را برای ستون مقابل نیز انجام دهید. نمرات را مقایسه کنید تا ببینید، کدام کفه ترازو برایتان سنگینتر است.
این تمرین دو فایده مهم برای شما دارد، نخست اینکه به صورت کمی و با نمره گذاری متوجه ارزش ابعاد مختلف تصمیم خود میشوید. مهمتر اینکه شما در این تمرین متوجه ابعاد و ویژگیهایی از این مسئله میشوید که شاید پیش از این به آنها فکر نکرده بوید.
6. توجه به فرزندان
بسیاری از والدین معتقدند به خاطر بچهها میبایست یک زندگی را ادامه داد. واقعیت این است که حضور بچهها در زندگی شما، نکته بسیار مهمی است. شما در مقابل شرایط زندگی و آینده آنها مسئول هستید. با اینحال زندگی در یک محیط خالی از عشق و محبت، مشاهده دعوای والدین و یا قهرهای طولانی مدت نیز به اندازه طلاق و یا بیشتر از آن برای فرزندتان آسیب زا هستند. اگر نمیتوانید در خانه، صلح و محبت برقرار کنید باید بدانید که فرزندانتان در هر دو صورت ادامه زندگی و یا طلاق شما، آسیب خواهند دید. با علم به این مسئله و با توجه به شرایط زندگیتان بهترین تصمیم را بگیرید.
7. با همسرتان صحبت کنید
بعد از اینکه تمامی نکات بالا را درنظر گرفته و بررسی کردید و با مشاوران و روانشناسان شیراز مشورت کردید، باید تصمیمتان را به طرف مقابل نیز اطلاع دهید. به همان اندازه که شروع زندگی یک توافق دو نفره است، خاتمه دادن آن نیز یک تصمیم مشترک است. طرف مقابل شما میبایست در جریان قرار بگیرد و فرصت دفاع یا فکر کردن به این وضع را داشته باشد. به این نکته توجه کنید که کنار آمدن با تصمیم و صحبتهای شما، برای وی ممکن است سخت باشد. در این بین به او فرصت فکر کردن و آماده شدن برای شرایط جدید بدهید.
آماده شدن برای جدایی
هنگامی که برای جدایی تصمیم گرفته و میخواهید در این زمینه اقدام نمایید، خود را به لحاظ ذهنی برای یک شرایط سخت آماده کنید. طلاق چنانچه به صورت توافقی و دوستانه و به دور از حاشیه اتفاق بیفتد، باز هم سازگاری با آن موضوع دردناکی است. این در حالیست که بسیاری از مواقع، یکی از طرفین و به ویژه زنان مسیر سختی را تا طلاق پیش رو دارند و باید آمادگی ذهنی خود را در این مسیر حفط کنند. برای برخورداری از این آرامش تکنیکهایی در ارتباط با تاب آوری و یا آرام سازی را انجام دهید. همچنین کمک گرفتن از یک مشاور میتواند بسیار مفید باشد.
سوالات متداول
– درصورت وجود فرزند، چگونه خودمان را برای طلاق متقاعد کنیم؟
شما نسبت به فرزندتان مسئولید، اما اولا این مسئولیت الزاما به زندگی مشترک گره نخورده است. شما میتوانید همسر بد و در عین حال مادر خوبی باشید. به خاطر داشته باشید که بزرگ شدن در یک جو سرد و خالی از محبت یا شاهد دعوا و خشونت در خانه بودن، به اندازه طلاق به فرزندتان آسیب میزند.
کاملترین لیست روانشناسان و مراکز مشاوره شیراز
برای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز روانشناسی طلوع با شماره 09197166734 و 07132360878 تماس بگیرید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
اطلاعات مقدماتی درمان با نوروفیدبک از صفر
20 بازدید
-
بهترین مرکز نوروفیدبک شیراز | هزینه جلسه | آموزش اخذ خدمات
233 بازدید
-
هیپنوتیزم: راهی شگفتانگیز برای تحول فردی
32 بازدید
-
چرا هیپنوتیزم بهترین ابزار برای تحول خودمان است؟
47 بازدید
-
احساس میکنیم کودکمان ضریب هوشی کمتری نسبت به همسالانش دارد، یک روش عملی و جالب برای ارتقاء هوش کودکان
45 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید