بداهه گویی را تقویت کنید

شما هم دوست دارید همیشه موضوعی را برای صحبت کردن داشته باشید. دوست دارید به هر جمعی که وارد میشوید بدرخشید. دوست دارید دیگران را به راحتی جذب خود کنید و آنها را با صحبتهای خود متحیر کنید. دوست دارید اعتماد به نفس بالایی داشته باشید و با دیگران به راحتی ارتباط برقرار کنید. اگر دوست دارید همه این کارها را به راحتی انجام دهید باید مهارت بداهه گویی را در خود تقویت کنید. بداهه گویی به این معنی است که در هر شرایطی بتوانید از موضوعات مختلف با اعتماد به نفس و فن بیان بالا صحبت کنید و همه را جذب خود کنید. در این مقاله به شما کمک می کنیم تا بتوانید این مهارت را در خود به وجود بیاورید و آن را تقویت کنید.
برای اینکه بتوانید این مهارت را در خود تقویت کنید ۵ راهکار کاربردی را به شما پیشنهاد می کنیم.
۱. دایره لغات خود را بزرگتر کنید:
برای اینکه بتوانید بداههگویی را در خود تقویت کنید باید مطالعه زیادی داشته باشید. مطالعه کردن کتاب ها ، متن های ادبی ، روزنامه ، مجله و … به شما کمک می کند که با لغات بیشتری آشنا شوید. مترادف و متضاد ها را یاد بگیرید. آن ها را حفظ کنید و روزانه در میان صحبت کردن در مورد موضوعات مختلف از آنها استفاده کنید.

۲. پرسش هایی را برای خود آماده کنید و پاسخ آنها را بیابید:
از روشهایی که میتواند این ویژگی را تقویت کند این است که اطلاعات کافی در مورد شغل و حرفه ای که کار می کنید و حرفه ای هستید ، داشته باشید. سوالاتی را که ممکن است دیگران از شما در مورد کارتان بپرسند را بنویسید و جواب آنها را پیدا کنید. آنها را در ذهن خود ثبت کنید تا در مواقع مورد نیاز از آنها استفاده کنید.
۳. ذهن آرامی داشته باشید:
استرس ، اضطراب ، هجوم افکار مختلف به ذهن و نداشتن تمرکز از جمله مواردی است که به راحتی ذهن را آشفته میکند. این آشفتگی ذهن در نهایت باعث میشود قدرت بیان در شرایط مختلف را از دست بدهید و مدام رشته کلام از دست تان خارج شود. بنابراین برای اینکه ذهن آرامی داشته باشید از روشهای مختلف چون مدیتیشن استفاده کنید.
۴. پنج دقیقه مداوم در مورد موضوعی صحبت کنید:
می توانید روش های دیگری را برای رشد بداههگویی در خود استفاده کنید. موضوعی را انتخاب کنید ، روبروی آینه بایستید و با اعتماد به نفس و صدای بلند و واضح هر چیزی که به ذهنتان می رسد را بیان کنید. محتوایی که بر زبان میآورید مهم نیست ، مهم این است که بتوانید ۵ دقیقه به طور مداوم هر چیزی را که از موضوع می دانید بر زبان بیاورید. با این کار ذهن خود را فعال می کنید و می توانید به مرور زمان بداههگویه خوبی شوید.
۵. اصوات نامفهوم را در بیان خود بیابید:
برای این که ایراد های خود را در صحبت کردن بداهه پیدا کنید ، چندین بار وقتی در مورد موضوعات مختلف صحبت می کنید صدای خود را ضبط کنید و آنها را گوش کنید. اصوات و کلمات نامفهومی را که بر زبان می آورید یادداشت کنید و سعی کنید آنها را کمتر استفاده کنید. چرا که وجود چنین اصواتی نشان دهنده دستپاچگی و نداشتن تمرکز شما در حین صحبت کردن می باشد.

*بداهه گویی از جمله مهارت هایی است که میتوان به سادگی و انجام تمرینات روزمره به خوبی آن را در خود تقویت کرد و در نهایت اعتماد به نفس خود را بالاتر برد و در ایجاد روابط اجتماعی هوشمندانه تر و پرقدرت تر عمل کرد. آن را فرا بگیرید و شخصیت خود را کامل تر کنید.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید