باورهای اشتباهی که در مورد مشاوره روانشناسی وجود دارد
امروزه مشاوره و جلسات روان درمانی بیشتر از گذشته مورد توجه اکثر افراد قرار گرفته است. اما همچنان افرادی هستند که باورهای غلطی درباره جلسات مشاوره و روانشناسی دارند. ریشه اصلی این باورهای غلط به نداشتن شناخت و اطلاعات کافی در مورد روانشناس و بعضی از ذهنیت هایی که افراد به دلیل عوامل مختلف فرهنگی دارند، می باشد. در ادامه باور غلطی که همچنان گروهی از افراد در مورد روانشناسی و مشاوره دارند را بیان خواهیم کرد.
• مشاوره روانشناسی یا همان روان درمانی چیست؟
به طور کلی جلسات مشاوره می تواند تاثیرات مثبتی بر افراد بگذارد. اما فرآیند روان درمانی یا مشاوره روانشناسی شامل جلسات مشاوره میشود که به فرد کمک می کند ذهن و ضمیر ناخودآگاه خود را بهتر بشناسد و بتواند با شناخت بهتر، اخلاقیات ، رفتار و احساسات خود را بررسی کند و نقاط منفی خود را به نقاط مثبت تبدیل کند. در نتیجه این جلسات فرد میتواند احساس بهتری نسبت به خود و زندگی اش داشته باشد و از زندگی خود بیشترین لذت را ببرند. اگر بتوان باورهای غلطی که درباره جلسات روان درمانی وجود دارد را از بین برد جلسات مشاوره روانشناسی به بهترین کمک در زندگی تبدیل خواهد شد.
• ۳ مورد از باورهای غلطی که درباره روان درمانی وجود دارد:
۱. خودم می توانم از پس مشکلاتم بربیایم و نیازی به روانشناس ندارم:
زندگی بالا و پایین های زیادی دارد. فرد در طول زندگی خود با مشکلات زیادی روبرو میشود. گاهی بعضی از افراد میتوانند با مشکلاتشان مبارزه کنند و قوی و محکم باشند. اما گاهی اوقات نیز فرد واقعاً نمی تواند راه حلی برای حل مشکلاتش پیدا کند ولی درخواست کمک از هیچ کس نمی کند و معتقد است که خودش می تواند از پس شرایط سخت زندگی اش بر بیاید. همین باور غلط فرد را کمکم دچار آسیبهای روانی جدی خواهد کرد که گاهی جبران ناپذیر هستند.
۲. اگر به روانشناس مراجعه کنم کل عمرم را نیز باید به این کار ادامه دهم:
از دیگر باورهای غلطی که وجود دارد این است که فرد همیشه فکر میکند اگر برای گذشتن از شرایط سختی که برایش به وجود آمده به مشاور یا روانشناس مراجعه کند باید تا آخر عمرش به این کار ادامه دهد. اما واقعیت این است که تعداد جلسات روان درمانی برای اکثر موضوعات و موارد مختلف بین ۱۰ تا ۲۰ جلسه است. در طول این دوران فرد میتواند به طور ریشه ای مشکل خود را حل کند و باقیمانده عمر خود را راحت زندگی کند.
۳. روان درمانی مفید نمی باشد:
خیلی از افراد بر این باورند که مراجعه به روانشناس و جلسات روان درمانی هیچ فایده ای ندارد. آنها فکر میکنند فقط کسانی که مشکلات جدی روانی دارند یا افراد ثروتمندی که میخواهند فقط کسی باشد به حرف هایشان گوش کند به روانشناس مراجعه میکنند. این باورهای غلط می تواند کل علم روانشناسی را زیر سوال ببرد و باعث بی اعتمادی افراد به روانشناسان شود. حقیقت این است که مراجعه به روانشناس و جلسات روان درمانی و مشاوره می تواند خیلی راحت بسیاری از مشکلات را بدون استفاده از دارو و با استفاده از روشهای خاص از بین ببرد و زندگی فرد را به حالت نرمال برگرداند.
* اگر باورهای غلط اینچنینی درباره روانشناس ، مشاور ، جلسات مشاوره و روان درمانی دارید سعی کنید آنها را از بین ببرید. چون روانشناسان و مشاوران بهترین و مطمئن ترین افرادی هستند که میتوانند شما را در گذشتن از شرایط سخت زندگی تان همراهی کنند بدون اینکه آسیبی از نظر روحی و روانی به شما برسد.
سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
پیش شرط های اثربخشی نوروفیدبک: چه عواملی در موفقیت درمان موثرند؟
51 بازدید
-
اثربخشی نوروفیدبک: تحولی نوین در درمان اختلالات نقص توجه، افسردگی و اضطراب
59 بازدید
-
تفاوت نوروفیدبک و لورتانوروفیدبک: چگونه تکنولوژی پیشرفتهتر به درمان موثرتر کمک میکند؟
59 بازدید
-
عوارض نوروفیدبک : واقعیتها و شایعات درباره این روش درمانی
66 بازدید
-
اطلاعات مقدماتی درمان با نوروفیدبک از صفر
68 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید