اساسی ترین و آشکارترین ویژگی شخصیت های قاطع
اساسی ترین و آشکارترین ویژگی شخصیت های قاطع
با نگاه کلی به این شخصیت ها بیشتر با آنها آشنا می شویم. شخصیت های قاطع دارای ویژگی های مختلفی هستند که در این مقاله به چهار مورد آشکار آن اشاره می شود:
1-ارتباط اجتماعی قوی دارند و با همه افراد ارتباط برقرار می کنند غریبه یا آشنا تفاوتی ندارد و این ارتباط به صورت کاملا صحیح و مستقیم می باشد.
2-زندگی پیچیده ای دارند و به دنبال علایق و کارهایی که دوست دارند می روند و خودشان اتفاقات و وقایع زندگیشان را می سازند.
3-عزت نفس خود را در همه شرایط حفظ می کنند و تمام تلاش خود را می کنند و با آگاهی کامل پیش می روند و خود را محدود نمی کنند.
4-احساسات خود را کامل و خیلی واضح بیان می کنند و آن را در رفتار و عمل خود نشان می دهند.
_ شرایط و عوامل مختلف در زندگی باعث شده است که بسیاری از افراد شخصیت های ترسویی داشته باشند و نتوانند در انجام کارها و اهداف خود قاطع باشند و برایشان مشکل بزرگی می باشد.
نمونه هایی از این شرایط برخورد معلمانی که با شاگردان انتقاد کننده در نحوه آموزشی و اجازه ندادن به آنها در بیان ایده و نظرشان و یا پدر و مادرانی که وقتی فرزندشان می خواهد ابراز وجود کند و یا کاری را انجام دهد، برخورد جدی و خشنی می کنند و همیشه این ترس در وجود فرزندان قرار دارد که نمی توانند قاطعانه رفتار کنند.
بسیاری از شخصیت ها به دلیل ترسهایی که در وجودشان قرار دارد مانند ترس از پذیرفته شدن یا اضطراب و استرس توانایی رفتار قاطع را ندارند چون احساس می کنند که با این شرایط مواجه می شوند. بنابراین کلا از رفتارهای قاطع و سرسختانه دوری می کنند.
اشتباه گرفتن تجاوز و قاطعیت در رفتار در اکثریت افراد جامعه وجود دارد. آن ها تفاوت اساسی و آشکار خودخواهی خوب و بد را نمی دانند و فرق میان محبوب بودن و مورد احترام قرار گرفتن را متوجه نمی شوند.
گروهی از شخصیت ها توانایی داشتن یک رفتار قاطعانه را ندارند و عده ای دیگر بدون داشتن استعداد در این زمینه با تمرین و تجربه از آنها پیشی می گیرند. خیلی از افراد به دلیل ناتوانی در این رفتار، بسیاری از شرایط را قبول می کنند و احساس نارضایتی می کنند اما نه گفتن را بلد نیستند که بتوانند با این موارد مقابله کنند.
در آموزش هایی در زمینه رفتار قاطعانه بر روی دو موضوع تاکید بسیار شده است :
1-داشتن برنامه دقیق ک منظمی برای رساندن فرد به خواسته ها و هدف های مورد نظرش.
2-مشخص کردن رفتار هایی از فرد که باید تغییر کند.
* سوال یا نظرتان را در مورد مقاله در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا بتوانیم تبادل نظر داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
پیش شرط های اثربخشی نوروفیدبک: چه عواملی در موفقیت درمان موثرند؟
49 بازدید
-
اثربخشی نوروفیدبک: تحولی نوین در درمان اختلالات نقص توجه، افسردگی و اضطراب
58 بازدید
-
تفاوت نوروفیدبک و لورتانوروفیدبک: چگونه تکنولوژی پیشرفتهتر به درمان موثرتر کمک میکند؟
58 بازدید
-
عوارض نوروفیدبک : واقعیتها و شایعات درباره این روش درمانی
66 بازدید
-
اطلاعات مقدماتی درمان با نوروفیدبک از صفر
67 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید